2025 32. kitabı
Ricardo Sumalavia Perulu bir yazar.Daha önce yine Holden Kitaptan yayımlanan Bir Kol Hikâyesi dikkatimi çekmişti.Ancak okumaya fırsat bulamadım. Beden Kaçarken oldu, tanışma kitabım. Başlangıç oldukça anlaşılır.Bir adam sokak ortasında karısını öldürerek intihar eder.Kadının kimliği belirlenmez, kısa süre sonra da unutulur.Görgü tanıkları da bilgi vermekten çekinir. Özel dedektiflik yapan emekli komiser Apolla'ya olayı araştırma görevi verilir. Bundan sonra kendisini bir polisiyenin içinde bulacağını düşünüyor okuyucu. Öyle olmuyor ama.Yazar devreye giriyor.Kendi yazma serüvenini anlatmaya başlıyor.Karakterine neden o adı verdiğini açıklamaya çalışıyor, bence yazar olarak da zihni çok karışık.Belki de yazar yazmanın ne kadar zorlu olduğunu göstermek istiyor. Sonra çocukluğundan kesitler vermeye başlıyor. Araya 12 seanslık bir bölüm giriyor.Bol bol Beckett alıntıları ekleniyor. Tam bir postmodern anlatı çıkıyor karşımıza.Postmodern anlatıları sevenler için ilgi çekici olabilir ama benlik değil Beden Kaçarke
Beden KaçarkenRicardo Sumalavia · Holden Kitap · 2024140 okunma