Nietzsche Zerdüşt diliyle Hangi Tanrıyı niçin öldürdü
2025 19. kitabı
Okunma: 18 Şubat 2025 09:21
Benim anladığım kavradığım kadarıyla Zerdüşt zamanında ziggurat (Tapınak) çoktu her tapınakta bir tanrı her tanrının dili zekası yüksek yüreği alçak bilginleri vardı, Zerdüşt bir peygamberden ziyade inzivaya çekilmiş bu aldatmacanın karşısında nasıl yürekli cesur bir duruş sergileyebilirim diye uzunca bir süre kendiyle başbaşa kalıp bunu halka anlatmakla Kendini yükümlü görmüş zamanın bir bilginidir. Aykırı duruşu cesur yürüyüşü ile tapınak şövalyelerine tek başına dalmış bilge bir askerdir aynı zamanda. Evet Tanrı öldü çünkü Zerdüşt insanlara güneşi göstererek bu aydınlığın bu zerafetin bu tanrıların eseri olmadığı kanısına varmış bunlar yapsa yapsa kale yapar ziggurat Tapınak yapar emekçiden dilenerek yer içer keyfine bakar. Ve sadece hükmeder yukarıdan kendisini seyreden asağıdaki insanların zavallılaşması Tapınak Tanrılarının kölesi müridi doyurucusu emekçisi Ekmekçisi olmasını kabul etmez Güneşin ışığıyla aydınlığa davet eder. Evet Tanrılar öldü Çünkü ALLAH var vardı da kitap boyunca büyücülere bilginlere acımasızca saldırarak. Onlara ittaat eden insanlara sizler merhametinize esir düştünüz. O yüzden buradasınız diye uyarıda bulunur. Zerdüşt bir peygamber değil Bir bilgindir. ALLAH a değil tanrıcıklara çatarak Tanrı öldü demiştir ki o tanrı ölmeseydi hepimiz şuanda bir Firavun'un esiri yardakçısı kürekçisi arenada sırf tanrılar izlesin keyiflensin diye biribirimizle savaşır birbirimizi öldürdük, o Zamandan bu yana Halen tanrıcıkların müridi var olduğündan din üzerinden kan akmaya devam etmektedir. İnsan şunu diyebilmeli kendine evet Tanrı öldü ALLAH var ve Yaratıcı sevginin diliyle evreni var etti öylede olmalı. NİETZSCHE nim hasta haliyle yazdığı ve ben oğlum Zerdüşt ilgili bir kitap yazıyorum bu benim başyapıtım olacak dediği o kitap bu kitap Nietzsche hakkında önyargılı köle tacirlerinin esiri insanlar mutlaka okudun ki Nietzsche yi tanısın ben keyifle okudum okurlara takipçilerime tavsiye ediyorum. Friedrich Nietzsche İnşaatın Ters ustası Canusta33
Alıntı
Böyle Buyurdu ZerdüştFriedrich Nietzsche · Karbon Kitaplar · 201947,7bin okunma