Selam dostlarım, okurken su gibi akıp gidecek yüreğinize karakterlerin hüznünü getirip yerleştirecek çok güzel bir tiyatro eseri önerisi ile geldim.
Yazarın kalemiyle tanışma eserim oldu. Kaleminin akıcılığına, kurgunun sürükleyiciliğine ve karakterlerin duygu yoğunluklarını karmaşadan uzak net bir şekilde yansıtabiliyor olmasına hayran kaldım. Yazarın yayınlanmış 2 eseri daha var ve ben onları okumak için de ayrı bir heyecan duyuyorum.
Kar Küresi anne babasız büyüyen dört çocuğun eksik yanlarının bir araya gelmesini gözler önüne seriyor. Her biri farklı rüzgarda savrulmuş ama aynı yerden yara almış dört yetim. Ayla, Ahmet, Memo ve Cemal. Ayla yıllar önce annesi tarafından terk edilen annesinin arkadaşı Hemşire Seval tarafından büyütülmüş bir kız. Yıllar geçmiş Ayla öğretmen olmuş ancak annesi Havva’ya olan özlemi de onun döneceğine dair beklentisi de tükenmemiş. Gün gelir annesi Ayla’ya gelir ancak bu geliş özlemden doğan bir geri dönüş mü muhtaçlıktan doğan bir geri dönüş mü bunu bize metnin tamamı gösterecek. Cemal hayatını garsonlukla geçiren kendi halinde bir genç. Ayla ve annesinin buluşma anına ve konuştukları olaylara tanık olan tek kişi. Bu tanıklık Ayla ile arkadaşlık kurmasına olanak sağlar. Ahmet ve Memo adeta bir bitirim ikili her işte birlikteler. bu bitirim ikilinin Cemal ile olan dostlukları sayesinde yolları Ayla ile de kesişmiş olur ve aralarında şaşırtıcı bir bağ da metin ilerledikçe karşımıza çıkar.
Tüm olay örgüsü öyle sürükleyici ve farklı bir havada ilerliyor ki zaman zaman bunun gerçeklik mi yoksa hayal ürünü mü olduğunu ayırt edemiyorsunuz bile. Metni okurken terkedilmiş bir çocuğun hayatının nasıl farklılıklara sebep olabileceğini öyle derin hissettim ki son cümleyi okuyunca bir süre boşluğa dalıp gitti gözlerim. Yazılanların bir metinden öte hayatın hazin bir gerçeği olduğuna yandı yüreğim.
Yağmur sonrası açan güneş gökkuşağını getirir herkes onun güzelliğiyle büyülenmekten minik sis bulutunu göremez lakin o bulutun etkisi de mühimdir. Hayatın renklerine kapılıp gitmeden gri gerçeklikleri de fark edin. Bu farkındalık için eseri okumalısınız