Kitabı bitirdikten sonra yazarın hayatını incelemeye başladım. (Normalde tam tersi olması gerekiyorda olabilir bundan emin değilim.) İncelerken şöyle bir yazıya denk geldim.
“Annesi mühendis ya da avukat olmak istiyordu, bu yüzden onu çılgın yazar olma fikrinden kurtulmak için birkaç kez bir akıl hastanesine gönderdi. Bunun nedeni, Brezilya'da kitap yazarak yaşayamayacağı gerçeğiydi.”
Bu bilgiden sonra tamam dedim. Karakterle bu kadar iç içe girmemi sağlayan , karakterin yaşadıklarını sanki kendim yaşıyormuş gibi okumam bunun eseri. Çünkü yazarımız bu hikayeyi daha önce yaşamış neler hissedildiğini çok iyi biliyor.
Kişisel Menkıbesine ulaşan bir yazar. Hazinesini bulmuş , başarılıda olmuş. Ancak hikaye anlamında bana Siddhartha ile benzer çok özellik barındırıyor gibi hissetti. Bu kitabımızı beğenen arkadaşlar bence düşünmeden okuyabilir bu kitabıda.
Sırada Veronika Ölmek İstiyor var. Orada görüşürüz.