2025 7. kitabı
Jack London
8.9/10 · 135,2bin okunma
Cansu
Not: Sayfa 304'teyim. Ruth hakkında bazı fikirlerim oluştu. Ruth'un kalıp yargılı, insanlara insan gözüyle değil diploma biriktiren canlılar gözüyle baktığını falan düşünüyorum. Onun gözünde sen okumuşsan, diploman, takdir edilen bir başarı hikayen ve mesleğin varsa sen mükemmelsin, en doğrusun ve eksizsizsin. Böyle bir düşünce görmedim ben ya. Ruth'un okumuş cahillerden haberi yok belli. Her şey okuduğun okul ya da yaptığın meslek değildir! Tabi ki okumuş olduğun okul, aldığın eğitim, okuduğun kitaplar, ilgilendiğin alanlar seni bir yerlere getirir ve bu yer insanın ulaşması gereken bir yerdir. Bende bu düşüncedeyim. Ancak Ruth yalnızca 'adı' olan kişilerin doğruluğunu kabul ediyor. Az önce Martin ve üniversite profesörü arasında bir konuşma geçti. Martin profesörün bir hatasını iyi bir şekilde açıklamasına rağmen hata bulunan kişi üniversite hocası olduğu için onun haklı olacağını bekliyor. Neden? Daha üst bir mevkide olmayanlar düşünemiyor mu?
Cansu
Not: Sayfa 235'teyim. Ruth'un aşkına inanmıyorum. İnanamıyorum daha doğrusu. Ya samimi değil aşkında, yalnızca bir heves. Ya da aşktan korktuğu için böyle.