2018 64. kitabı
Çok uzun yorumlar ile övmek istemiyorum kitabı standart bir okuyucu kitlesinin anlamasına imkan yok gerçek manada yabancı hissedeceğiniz su götürmez ağır bir kitap sadeleştirilmediği sürece çok kitap okumuş insanlar haricinde fazla kişinin anlayacağını sanmıyorum zaten tamamını anlayan kişinin nietzche den başkası olduğunu sanmıyorum. peki sen anladın mı derseniz inanın bayıldım ama çok fazla latince terime bulanmış ve özellikle yunan tarihinde olan şeyler üzerine yorumlarda bulunduğu ve bazı yerlerde konuyu bilmeyen kişi için anlamaya açık olmayan bir kitap olduğu için nietzche sadece kendisiyle aynı kitapları okumuş ve aynı bilgiyi paylaşan insanlara yönelik yazmış diyebilirim. Şanslıyım ki çok büyük bölümü ile ilgili bilgim mevcuttu olmayan latince kelimelerle dolu yerler için de editör devreye girmişti bu kadar kitap okuyan ben bile bu kadarını anlıyorsam demek ki bu kitap gençler için ağır bir kitaptır 30 yaşını geçmiş insanlar daha rahat anlar.
Felsefe
İyinin ve Kötünün ÖtesindeFriedrich Nietzsche · İş Bankası Kültür Yayınları · 20176,5bin okunma
16 yaşında olmamın getirdiği anlama yetisi kıtlığı yüzünden sonuna kadar okuduğum ama pek fazla şey anlayamadığım bir kitaptı. Epikuros'un kelime oyunu, yanlış şeyin yaşamı sürdürücü olduğu takdirde riayet edilmesi gerektiği, neden hakikat ve bilme isteği kadar, bilmememe ve hakikatsizlik isteği olmadığını, geleceğin filozoflarını, aydınlanma üzerine düşüncelerini ve tabii o müthiş aforizmalarını anladım. Çok derin bir kitap ve okurken aşırı derecede konsantrasyon gerektiriyor. Kitabı okurken bırakıp bırakmamam gerektiğini muhtemelen varoluşu sorguladığım kadar sorgulamamışımdır...
umur çetin
bırakmaman yerinde olmuş sonuçta her şeyi anlayamayacak değilsin sadece ileri yaşlarında okursan daha faydalı olur diye gençlere yönelik değil dedim gerçi 1000 yaşında olsak yine anlaşılmayacak yerleri de var sebebi de tabi ki yazan kişinin kitabı okuduğu kitaplara bir yorum olarak yazmış sende onu okumuşsun gibi yazması ve ortaya latince terimler katarak işi bulandırması