Korku ve gotik, çok tercih ettiğim bir tür değil fakat bu türe ait okuduğum birkaç kitap içinde en etkilendiğim Carmilla oldu.
Daha önce yine vampir konulu bir kitap olan Dracula'yı okumuştum ve onu da gayet beğenmiştim fakat Carmilla'daki gibi gerilim hissetmemiştim. Bu ikisi arasında küçük bir karşılaştırma yapmak istiyorum ve bu kısım spoiler olabilir.
Dracula'da vampirimizin dış görünüşü kendisinde bir farklılık olduğunu hissettiren cinstendi ve etrafındaki kişiler onun vampir olduğunun çoğunlukla farkındaydı ya da kısa sürede anlıyorlardı. Zaten bu vampir insan içine karışmayı tercih etmiyordu. Bu sebeple hikaye çok açıktı ve gerilimsizdi. Fakat Carmilla'da vampirimiz inanılmaz güzel tasvir edilerek etrafındakiler tarafından hiçbir şekilde kim olduğunun anlaşılmaması sağlanmış. Aynı zamanda davranışlarıyla da insanların ilgi ve sempatisine sahip. Böylelikle hikayedeki melek yüzlü şeytan, gerilimi fazlasıyla arttırıyor.
Carmilla'nın geçmişinin daha detaylı bir hikayesinin olmasını isterdim. Hatta bir ara kitabın ana kısmında Carmilla'nın geçmişinden bahsedilecek sanmıştım fakat yanılmışım. Sondaki tek bölümlük kısa bir özetle bitiyor maalesef. Oysaki Karnstein ailesi hikayeye çok büyük bir katkı sağlayabilirdi.
Keyifli okumalar.
CarmillaSheridan Le Fanu · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20186,4bin okunma