Bu ülkede ne oldu biliyor musunuz
Eğer şanslıysa öğrendi kadın
Kadın olmayı
Mesela
Kırk beşinde sevdayı öğrendi kadın
Kırk beşinde aşkı tanıdı
Kendini tanıdı
Ama anlatamadı
Çünkü karşısında yine
Aynı zihniyet vardı
Bu ülkede bir kadın
Tam kırk beş yaşında
Kadın olmayı öğrendi
Ama toplum ona izin vermedi
Çünkü yasaktı bilmek
En derininde saklansam
Öyle derinde saklansam
Öyle derinde olsam ki
Beni sen bile çıkaramasan
Aşk, insan ruhunun en büyük ilham kaynaklarından biridir. Ancak bu duygu, her zaman mutlulukla sonuçlanmaz. Bazen derin bir ihanetin gölgesi düşer, bazen ayrılıkla sınanır, bazen de umutla yeniden filizlenir. KADIN'DA , tam da bu duygusal gelgitleri konu alan şiirleriyle okuyucuyu kalbin en derin köşelerine götürüyor.
İnsanın iç dünyasını yansıtan şiirler, hayatın en çetin duygusal deneyimlerini de kelimelere döker. Aşk, ayrılık, ihanet ve umut…insana ait yaşama dair tüm duygular. Şair,yaşamın hem tatlı hem de acı yanlarını ortaya koyarken, okuru kendi içsel yolculuğuna davet ediyor.
Her satır, bir duyguya dokunuyor; her şiir, bir hikâye anlatıyor.Sevdikçe tükenenler, ayrılıkta kendini bulanlar, ihanete rağmen sevmekten vazgeçmeyenler ve her şeye rağmen hâlâ umut taşıyanlar için yazıldı bu dizeler.Sayfalar arasında, herkesin kendi hikâyesinden izler bulacağı dizeler saklı. Sitemler, isyanlar, özlemler, aşklar, ayrılıklar ve her şeye rağmen umut dolu.
Belki kendi hikâyenizi bulacak, belki de hiç yaşamadığınız bir sevdanın izini süreceksiniz. Ama ne olursa olsun, bu satırlar sizi aşkın büyüsüne, kalbinizin en derin hislerine götürecek.Şiirle ve aşkla...
#kitap41