2024
Kalemşor Yayınları
Sıralamalar

Kadın Olmayı Öğrendiğinde, Dünya Yeniden Yazılır…
2025 12. kitabı
Kelimelerin gücünü hisseden herkese seslenen bir iç yolculuk. Aşkın kırılgan dokunuşlarından toplumun dayattığı sınırlara, sessiz çığlıklardan direnen umuda uzanan şiirler, bir kadının yüreğinde filizlenen özgürlüğü anlatıyor. Aşk, bu satırlarda hem bir tutku hem de yara: Sen olmaya geldim / Ömrünü alsam diyorum… derken, sevginin karmaşık labirentlerinde kayboluyorsunuz. Toplumun kadına biçtiği rollere ise şiirle karşı duruluyor: Kırk beşinde kadın olmayı öğrendi / Ama toplum ona izin vermedi. Her dize, bir başkaldırıya dönüşüyor. Karanlığın ortasında bir ışık arandığında, umut en saf haliyle hissediliyor: Yeniden doğdum / Güneşe tutunurken yaralarımdan… Ulaş’ın yalın dili, okuyanı kendi içine çekiyor. Kaybettikleriniz, tutunduklarınız, kırgınlıklarınız bir bir yansıyor satırlara. Yüreğinde sakla beni / Öyle derinde olsam ki / Beni sen bile çıkaramasan… diyen bir şiir, unutulur mu? Bu kitap, yüreğiyle yaşayan herkese bir çağrı: Dünya, ancak iç sesinizle değişir. Cesaretiniz kırıldığında, içinizdeki kadını dinleyin. Çünkü her sayfa, yeniden başlama cesaretini fısıldıyor. Ayşe ULAŞAyşe ULAŞ KadınKadın Ayşe UlaşAyşe Ulaş
Kadın
Puan vermedi
Yazar, aşk, ayrılık, ihanet ve umut temalarını güçlü bir şekilde işlemiş. Şiirlerde kullandığı yalın ve samimi dil, okuyucunun hislerde kendini bulmasını sağlıyor. Aşk temalı şiirlerinde yazar, romantizm ve tutkuyu ön planda tutarken; ayrılık ve ihanet şiirlerinde üzüntü ve hayal kırıklığı derin bir şekilde hissediliyor. Umut temalı şiirlerindeyse karanlığın ardından gelen gün ışığını ve hayata tutunacak bir dalın önemini anlatıyor. Kadın temalı şiiri, topluma dayalı eleştiri içermesiyle kitabın en vurucu bölümü olarak öne çıkıyor. Betimlemeyi ustalıkla kullanmış. Genel olarak kadın kitabı, duygu yoğunluğu yüksek, içten ve etkileyici bir şiir kitabı olarak değerlendirilebilir Dil ve Üslup: Yazar, sade ama etkileyici bir dil kullanıyor. Okuyucunun iç dünyasına dokunan yalın ve içten bir anlatım tercih ediyor. Şiirlerde lirizm güçlü ve duygu yoğunluğu yüksek. Güçlü Yönler: Duygu yoğunluğu yüksek ve etkileyici bir anlatım Evrensel temalar içeriyor. Akıcı ve içten bir dil kullanılmış.
Şiir
2025 10. kitabı
Bu ülkede ne oldu biliyor musunuz Eğer şanslıysa öğrendi kadın Kadın olmayı Mesela Kırk beşinde sevdayı öğrendi kadın Kırk beşinde aşkı tanıdı Kendini tanıdı Ama anlatamadı Çünkü karşısında yine Aynı zihniyet vardı Bu ülkede bir kadın Tam kırk beş yaşında Kadın olmayı öğrendi Ama toplum ona izin vermedi Çünkü yasaktı bilmek İstemek yasak Topluma uyacak Toplumu dinleyecekti Sonra kim ne derdi Kadın Bu toplumda Kadın olmadan ölmeliydi Yüreğine Sakla Beni
2025 7. kitabı
Ayşe Ulaş'ın "Kadın" adlı şiir kitabı, kadınların toplum içindeki deneyimlerini ve duygusal yolculuklarını derinlemesine ele alıyor. Yazar, aşk, ayrılık, ihanet ve umut gibi evrensel temaları işlerken, kadınların yaşadığı zorlukları ve içsel çatışmaları da ustalıkla yansıtıyor. Kitapta yer alan şiirlerde, aşkın romantizmi ve tutkusu ön planda tutulurken, ayrılık ve ihanet konularında ise üzüntü ve hayal kırıklığı derinlemesine hissediliyor. Umut temalı şiirlerde ise karanlığın ardından gelen aydınlık ve hayata tutunma çabası etkileyici bir şekilde anlatılıyor. Özellikle "Kadın" adlı şiir, topluma yönelik eleştirisi ve güçlü mesajıyla kitabın en çarpıcı bölümlerinden biri olarak öne çıkıyor. Yazarın sade ve samimi dili, okuyucunun duygularına doğrudan hitap ediyor. Şiirlerde kullanılan güçlü betimlemeler ve lirizm, eserin etkileyiciliğini artırıyor. Ancak, bazı şiirlerde duygusal yoğunluğun fazlalığı, okuyucunun zaman zaman mola verme ihtiyacı hissetmesine neden olabilir. Sonuç olarak, "Kadın" şiir kitabı, kadınların iç dünyasını ve toplumsal rollerini anlamak isteyen herkes için değerli bir eser. Duygu yüklü anlatımı ve evrensel temalarıyla, okuyucunun kalbine dokunmayı başarıyor.

Ayşe UlaşYazar · 0 kitap
Sosyoloji yüksek lisans mezunu. Bursa da yaşıyor. Şiir, hikaye ve akademik kitapları mevcut. Bazı derleme projelerine de katıldı. Çeşitli internet sitelerinde aktif olarak yazıyor. Yeni kitap çalışmaları devam etmekte.