2025 12. kitabı
Hoover'ın kitlelerce sevilmeyen bir yazar oldugunu biliyorum ama ben cok seviyorum. Bence kendisi ilgi cekici konuları ustalıkla kaleme alan birisi. Siyah veya beyaz değil, gri karakterler yazıyor; tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi. 9 Kasım da konu olarak cok beğendiğim bir kitap oldu. Okuduğum diğer kitaplarından farklı olarak çok daha soft bir hikaye sunmuş bize ve bunu geniş zaman diliyle yazdığından sebep belki, bir masal dinlermiş okuyorsunuz. Kitap altı yıllık bir zaman dilimindeki altı günü anlatıyor. Her yılın 9 Kasım'ını. Okuduğum bazı yorumlarda yaşanılanları yeşilçamvari bulanlar olmuş ama benim nezdimde sırıtan veya aşırıya kaçan bir olay yoktu. Bence yazar yaşanılan dramı cok güzel bir şekilde olay örgüsüne yedirmiş. Özellikle son bölümdeki çözülme o kadar ayrıntılı kurgulanmış ki havada kalan veyahut mantık hatası olarak nitelendirilebilecek tek bir şey yoktu. Ayrıca kitapta altını çizdiğim, bana dokunan cok güzel alıntılar da vardı. Puan kırmamın sebebi çeviriyi beğenmemem ve kitabın kısa kalmış olması. Bence son bir 9 Kasım'a daha ihtiyaç vardı ve kitap boyunca da bazı olayların bize yeteri kadar ayrıntılı verilmediğini hissettim. 400 sayfaya uzatarak cok daha temiz bir iş çıkarabilirmiş bence.
9 KasımColleen Hoover · Epsilon Yayınevi · 2024421 okunma
1 +1'leme