8 Kasım 2024
Epsilon Yayınevi
Orijinal Adı:
November 9

2025 6. kitabı
Yine çoğu kişinin sevmediği bir Colleen Hoover kitabına bayılmış bulunmaktayım. Kitabın ilk yarısına çokça kalp gözlerle ayılıp çokça kalp gözlerle bayıldım. İkinci yarısında ise göz yaşım pıt ile gözler şelale kıvamındaydım. Bazen ifade özgürlüğümün emoji dünyasında sıkışıp kalması beni baya ürkütüyor ama içimdeki kelimeler böyle akmak istiyorsada yapacak birşey yok, çağımızın getirileri der susarım.;)) Evet nerde kalmıştım, kitaptaki ana karakterler olan Ben ve Fallon yaşlarının çok üstünde bir olgunluğa ve algıya, ne yazık ki Friedrich Nietzsche nin de dediği gibi "seni öldürmeyen şey güçlendirir." tecrübesiyle sahip olmak zorunda kalmışlar. İkisine de çok bayıldım, iksine de çok üzüldüm, ikisine de çok güldüm, ikisine de çok ağladım, ikisini de çok sevdim ve aşklarına çok ama çok inandım. Yani yine herzaman ki bildiğimiz CoHo sendromuna maruz kaldım. Bence CoHo nun kitaplarını okurken hissedilen keyifli kırgınlık durumunu net bir şekilde ifade edebilmek için #CoHosymptom hashtagı kesinlikle kullanılmalı. Yine konudan saptım neyse, Ben'e kızılan kısımlar olmuş ama ben çok takılmadım o konuya sonuçta sadece o tarz konuları içeren nice kitaplar gördü bu gözler. O yüzdendir ki hiç kızamadım ballı çöreğime, felek ve CoHo zaten yerden yere vurmuş çocuğu düşene bir tekmede ben mi vurayım yani, yo asla nolmaz nolamaz.:)) Kısaca kitabı çok sevdim, pek sevdim, baya deli sevdim. Gelecekte geçen bir ekstra 9 Kasım daha okusaydım işte o zaman puan olarak belki dokuz, hatta on, kesin oniki bile verebilirdim.♡
Kitap Yorumu
Beş buçuktan altı
2024 145. kitabı
Okunma: 26 Aralık 2024 10:36
Sevgili okurlar, Katarsis’in bu haftaki bölümünde Fallon ve Ben’i ağırlıyoruz. Fallon, 16 yaşında yıldızı parlayan oyunculuk kariyerinin başındayken evinde çıkan yangın sebebiyle yüzünde ve vücudunda yanıklar oluşur. Kariyerine veda etmek ve yanıklarının getirdiği depresyonla hayatına devam etmektedir. New York’a taşınacağının haberini vermek üzere babasıyla buluştuğu gün, hiç tanımadığı bir erkek ona dikkatlice bakarak kalbinin yeniden atmasını sağlar. Üstelik, babasıyla zor bir konuşmanın ortasındayken masalarına gelerek Fallon’ın erkek arkadaşıymış gibi davranır. Tam da ülkeyi terk edeceği gün kendini böylesine derinden etkileyen bir erkekle tanışması kaderin eşek şakası gibi gelse de Fallon, kendisi için çizdiği yoldan vazgeçmeyecek ve Ben’le beraber yeni bir yol çizecektir. Bakalım bu yol onları nereye götürecek? Yeşilçam draması tadında, tipik bir Colleen Hoover kitabıydı. Karakterler arasında bağ kuramadım, akıcılıkta da bir tutukluk var gibiydi. Bundan sonra ilgimi çekmediği sürece bu yazardan kitap okumayı düşünmüyorum.
2024 86. kitabı
Okunma: 04 Aralık 2024 21:08
Evetttt,benim belalım yazarım son çıkan kitabıyla geldim.Colleen ile aramda nefret ~aşk(!) ilişkisi var biraz.Aslında sevmiyorum genel olarak kitaplarını,kurgularını sevsem de hep eleştireceğim saçmalıklar yapıyor.Ama yine de çıkan çoğu kitabı okudum.Neden mi ben de bilmiyorum…9 Kasım’a da şans vermek istedim Sevdim mi eh diyelim ama nefret de etmedim. Konusu kısaca,Fallon geçirdiği trajik bir kaza sonucu yüzünde ve vücudundaki yanık izleriyle hayatına devam etmeyen çalışan bir genç kız.Kendisi gibi oyuncu olan babasının yolundan giderken kaza sonucu oynadığı diziden ayrılıyor.Los Angeles’tan New York’a taşınma kararı alıyor.Bunu bir cafede babasına söylerken diğer masadaki bir çocuk onu babasından kurtarmak için sevgili rolü yaparak yanlarına geliyor.Kız da buna ayak uyduruyor ve çok güzel bir gün geçiriyorlar ardından.Ama o gece New York’a gideceği için birbirlerinden etkilenseler de bir şey yapamıyorlar.Ben ,Fallon’un kendini keşfetmesi ve özgüvenini geri kazanması için bu taşınmanın ona iyi geleceğini görüyor ama ondan da vazgeçemeyince her yıl 9 kasımda buluşma kararı alıyorlar.Yıl içinde asla iletişim kurmadan 5 yılı bu şekilde geçirme sözü veriyorlar birbirlerine.Bu süre zarfından her yıl buluşmalarını okuyoruz. Spoiler!!! İlk olarak karakterler arasındaki çekimi ve diyalogları sevdim.Okurken keyif aldım gerçekten .Ben’in Fallon’a karşı yaklaşımı,onun yaralarına karşı tavrı çok naifti.Fallon’u her zaman kusursuz hissettirdi.Aslında konsept de güzeldi .Ama yapılan hatalar beni rahatsız etti.Özellikle birbirlerini yanlış anlayıp ayrıldıktan sonra bir sonraki buluşmada Ben’in ölen abisinin karısı ile olması falan.Ne alaka dedim yani tamam ortada bir çocuk var amcalık yapsana ona ne alaka hemen babası yerine geçtin.Sırf ilişkileri bir yıl daha kaysın diye öyle
9 KasımColleen Hoover · Epsilon Yayınevi · 2024421 okunma
Yine sinir bozdun, Ama iyi bağladın..
Puan vermedi·324 syf.·
2024 235. kitabı
Her defasında okumayacağım diye sonrasında bir şekilde okuduğum bir yazar bu kadın. Kurguları gerçek hayattan alınma kurgular sadece o konuları gerçekten çok iyi romantize edebiliyor bu konuda ciddi anlamda bir yeteneği var ama yazdığı konular o kadar sinirimi bozuyor ki. Asla sevmiyorum yazarı. Bu kitabı bir önceki kitabı olan kusursuz aşk yoktur kitabından daha çok sevdim. Buradaki olaylar biraz daha gençlik aşkı şeklindeydi belki de ondan dolayı. Erkek karakteri gerçekten çok sevdim kızımız da yaşadıklarına rağmen gayet iyiydi. Kitabın ortalarına doğru gerçekleşen bir olay vardı ve bu olay bence olmasa da olurdu yani bu yazarın ne olursa olsun tam çiftlerini kavuşturduktan sonra ayırmak için böyle saçma sapan şeyler yazmasına gerçekten çok sinir oluyorum. Yani ne gerek vardı okurken de çok sorguladım şu anda da üzerine düşününce hâlâ sorguluyorum böyle bir şeye gerçekten ne gerek vardı. Olay Spoiler olacağı için yazmıyorum konusu da zaten arka kapağında yazdığı gibi o yüzden konusundan bahsetmeme de gerek yok ama ciddi anlamda sinir bozucu. Kitabın sonuna doğru olayların geldiği nokta çok güzel işlenmişti ve her şey çok güzel bağlanmıştı o açıdan gerçekten sevdim ama kitabın ortasında olan olayı asla atlatamıyorum. Bu kadını ısrarla neden okuduğumu gerçekten bilmiyorum ve ciddi anlamda nefret ve tutku ilişkisi var aramızda…
Kitap Yorumu
Aşk
2025 9. kitabı
Okunma: 14 Şubat 2025 00:42
Bir ilişkide kalp kırıklıkları yaşansa bile yine de aşk hikayesi sayılır mı ? Colleen Hoover’ın son kitabı 9 Kasım ile ilginç bir aşk hikayesine ortak olmaya hazır mısınız? Ürkütücü bir yangından ağır yaralarla kurtulan Fallon oyunculuk kariyerine büyük bir darbe almış,özgüvenini kaybetmiştir. Hayata yeni bir başlangıç yapacağı New York’a taşınacağı gün,bir anda sevgilisi olduğunu söyleyen Ben ile tanışır. İkisinin hayatında da önemli bir tarih olan her 9 Kasımda 5 yıl boyunca sadece tek bir gün buluşmak üzere anlaşırlar.Bu anlaşma dışında hiçbir şekilde iletişim kurmayacaklardır. Fallon hayallerini süsleyen oyunculuk kariyerine kaldığı yerden devam edebilecek mi ? Ben kurgu olarak başladığı aşk hikayesini romanlaştırırken gerçeklerin ne kadarını anlatacak? Fallon aşık olmaya başladığı adamın hayatının gerçekleriyle yüzleşmeyi başarabilecek mi? Sürprizlerle dolu bir aşk hikayesinde siz de kaybolmak istiyorsanız keyifli okumalar. Colleen Hoover Çeviri:Şebnem Tansu 8/10 Bu romana özel yapılmış müziği dinlemek için; colleenhoower.com/portfolio/novem....
2025 22. kitabı
Okunma: 13 Eylül 2025 23:57
Uzun süredir bu kadar kısa sürede bir kitap bitirmemiştim. Kitap her sayfada hızlandı her sayfada daha da içine çekti. Her kitapta faklı dünyalarda insanlar ziyaret etmeye bayılan bir okuyucu olarak içinizi sıcacık yapacak güzel bir dünyaydı diyebilirim. Okuyacak olanlar için şimdiden iyi okumalar..
2024 102. kitabı
Okunma: 06 Aralık 2024 15:16
Bir gün, bir tesadüf, bir kader… Peki ya bir aşk hikayesi bu kadarıyla başlayabilir mi? Colleen Hoover’ın unutulmaz eseri 9 Kasım, Fallon ve Ben’in sıradışı hikayesini bizlere sunuyor. Her şey, Fallon’ın Los Angeles’tan ayrılmak üzere olduğu gün, kaderin Ben’i karşısına çıkarmasıyla başlar. Fallon, bir zamanlar ekranların parlayan yıldızıyken, 16 yaşında yaşadığı trajik bir yangın sonrası hayatı tamamen değişmiştir. Artık oyunculuğu geride bırakmaya ve kendine yeni bir başlangıç yapmaya karar vermiştir. Ancak, bu yeni başlangıç tam da Ben’le geçirdiği o dolu dolu bir günle bambaşka bir yola evrilir. Fallon ve Ben, birbirlerine bir söz verirler: Bundan böyle her yıl sadece 9 Kasım’da buluşacaklardır. Ne telefonlar, ne mesajlar, ne sosyal medya… Sadece o gün, o saat ve o mekân. Ve işte bu sıra dışı anlaşma, hayatlarını kökten değiştirecek bir hikayeye dönüşür. Ben, Fallon’a bir kitap yazma sözü verirken, 9 Kasım buluşmaları her seferinde yeni sürprizlere, acılara ve tutkuya sahne olur. Ancak, yıllar geçtikçe ortaya çıkan sırlar ve beklenmedik gerçekler ilişkilerini derinden sarsacaktır. Fallon ve Ben’in hikayesi, size bir kez daha şu soruyu sorduracak: Bu karşılaşma kaderin bir oyunu mu, yoksa sadece bir tesadüf mü? Colleen Hoover, duygu dolu kalemiyle sizi aşka, umutlara ve hayal kırıklıklarına savuracak. Bu yeni çevrilen kitabını okuma listenize ekleyin derim!
9 Kasım
2025 90. kitabı
Okunma: 18 Haziran 2025 08:57
Colleen Hoover ’ın kalemiyle tanışmış olan herkes bilir ki, onun hikâyeleri sadece aşkı anlatmaz; aynı zamanda kırıklığı, geçmişin gölgesini, affetmenin sancısını da taşır. 9 Kasım da böyle bir hikâye. Fallon ve Ben’in bir tesadüf sonucu başlayan ilişkisi, zamanla sadece aralarındaki bağı değil, her birinin kendiyle olan savaşı da gün yüzüne çıkarıyor. Kitap boyunca yalnızca yılda bir gün — her 9 Kasım’da — görüşmeleri, hikâyeyi hem özgün hem de duygusal açıdan yoğun kılıyor. Fallon, geçmişinde hem fiziksel hem duygusal derin izler taşıyan bir genç kadın. Ben ise kelimelere sığınan ama gerçekte kendini affedememiş biri. Onların ilişkisi, ilk bakışta “romantik” gibi görünse de, Hoover bize bu hikâyenin altında çok daha karanlık ve hüzünlü katmanlar olduğunu gösteriyor. Benim için bu kitap, sadece iki kişinin birbirini sevmesi değildi; sevmenin bazen zamana, cesarete ve yıkıma rağmen mümkün olduğunu göstermesiydi. Fallon’un “parçalı” bedenini yeniden sevmesi, Ben’in kelimelere sarılarak kendini kurtarmaya çalışması, ikisinin bir araya geldiğinde bile geçmişiyle baş edememesi… Bunların hepsi o kadar insaniydi ki, kitap boyunca karakterlere kızamadım. Çünkü bazı yanlışlar, yalnızca sonuç değil, geçmişin boğulmuş çığlıklarıydı. Keyifli okumalar dilerim.
2024 Okuma Raporları
2024 106. kitabı
Okunma: 27 Aralık 2024 00:00
#colleenhoover takıntımı bilmeyen yoktur. Ne yazsa koşa koşa alırım. Sonra da burun kıvıra kıvıra okurum. Bu benim için bir gelenek oldu diyebilirim. #9kasım çıktığında tabii ki heyecandan yerimde duramadım. Kitap anında temin edildi ama benim yoğunluğum yüzünden anca okuyabildim. İyi ki acele etmemişim. Colleen Hoover yine bildiğimiz gibi... Kadın kitaplar da üçgen aşkı çok seviyor. İlla birini öldürüyor. Sonra kalanları birbiri ile mutlaka sevgili yapıyor. Canım yazarım sen nerede yaşıyorsun? Nasıl bir hayatın var? Niye her kitabında bu konuyu işliyorsun? Tamam burada böyle devam etmiyor ama yaptın mı yaptın! Ufacık bir an olsa bile sinir etti beni. Bir de benim başıma biri yüzünden böylesi bir felaket gelecek ben de onu affedeceğim!!! Yok öyle bir dünya... O kadar yüce gönüllü değilim. #verity #bizimlebaşladıbizimlebitti #bizimle başladı Şu ana kadar okuyup, sevdiğim kitaplar. #herkalpkırılır kitabı da çok güzelmiş. Onu henüz okumadım. Nedense saklıyorum. Sanırım #coho dan umudu kesince bari elimde güzel hatırlayacak bir kitap olsun dedim. Uzun lafın kısası bu kitap bana hitap etmedi.
2025 9. kitabı
Okunma: 23 Ocak 2025 15:30
Kitabı çok beğendim ama eksik bulduğum noktalarda vardı. Ve kitabın sonun da ilerleyişin nasıl bir sonuca ulaşacağını merak ettim. Fallon ve Ben’in hikayesini okurken sonda ki öğrendiğiniz gerçekler aslında onların kaderlerini o yangında belirlemişti. Ve biz o noktaya gelene kadar sıkılmadan okuyabiliyoruz yazar bunu bize veriyor. Ama sonradan ortaya çıkan olumsuz etkiler ikisinin hayatını da etkiliyor ve özellikle Fallon hayatına giren Ben’in asıl gerçeğini de öğreniyor. Karakterleri çok beğendim özellikle Ben’i o kadar travmatik bir dönemden geçmiş ki pişmanlığı onun peşini asla bırakmayacakken karşısına çıkan Fallon ile bir başlangıç yapacaktı. Fallon, hayatı iki yıl öncesine kadar harika ilerleyen bir dizinin başrolünde oynayan ve bu kariyerinin başında başarılı bir şekilde bir gün babasın da kalmaya gittiği gece çıkan yangında ağır yanıklarla kurtulmuştur. Ve şimdi Loş Angeles’ta hayallerinin peşinden gitmek için yeni bir başlangıç yapacaktı. Yüzünde ve bedeninde oluşan yanıklardan sonra öz güvenini kaybetmiş bir o kadar da çekimser olmuştu oyunculuk hayatını da etkileyen bu dönemi geri de bırakmak İçin bir adım atması gerekiyordu ve bunun ülkenin bir ucuna giderek yapacaktı. Ama gideceği gün babası İle görüşmüş ve onunla restoran da bir konuşma yaparken masalarına gelen Ben Fallon şu an bu konuşma da zorlandığını fark ederek onun erkek arkadaşı rolüne bürünerek sohbete dahil olur babasına karşılık veren ve hiç tanımadığı bu adama oyununda eşlik eden Fallon’un hayatı işte bugün tamamen değişecekti. Her ne kadar masa da kendisini bu konuşmadan kurtaran adamı tanımasa da gideceği saate kadar günü onunla geçirir tatlı ve enerji dolu sohbetine çekilirken Fallon’un aslında yanıkları olsa dahi ne kadar güzel bir kadın olduğunu ona hissettirir. Bu onun iki yıl boyunca

Colleen HooverYazar · 32 kitap
Colleen Hoover, New York Times'ın en çok satan yazarlarından biri. Hoover'ın romanları, yeni yetişkin ve genç yetişkin kategorilere girer. Hoover, ilk romanı Slammed'i (Çarpılma) Ocak 2012'de yayınladı. O zamandan beri, bütün uzun metraj romanları New York Times'ın En Çok Satanları oldu. Colleen Hoover, ABC News Nightline ve CBS This Morning'de yer aldı.