2025 44. kitabı
Okunma: 24 Mart 2025 15:11
Tüm kitapsever dostlarıma mutlu günler kitaplarla güzelleşen vakitler diliyorum BEYAZ AT Hüseyin Tunç @nesilyayinlari @huseyin_tunc_tr Her birinde farklı hayatlara konuk olduğumuz sekz ayrı öykünün yer aldığı kitap yazarının akıcı,anlaşılır dili, anlatım güzelliği ve her bir öyküde işlemiş olduğu temaları aktarmakta ki başarısı ile keyifli bir okuma deneyimi sunuyor. Yazar öykülerinde çevre, sanat, hayvanlar, aile, iyi-kötü, farklılıklar, iletişim, umut ve hayata tutunma gibi temaları ele almaktadır. Özetle hayat içerisinde insanı farklı yaşam dönemeçleri ile işlemektedir. Yazar biz okurlarını düşündüren bir içsel yolculuğa çıkarırken bir taraftan da empatik bir okuna deneyimi sunuyor. Her birimizin kendinden bir şeyler bulabileceği hayatları anlatıyor öykülerinde. Kitaba adını veren Beyaz At ile küçük bir çocuğun dünyasında duygusal anlar yaşarken, Ben, Maja ve Kertenkele Yavrusu öyküsünde yalnızlık, yaşlılık ve gurbet psikolojisini yoğun yaşadım. Riko himayesindeki Haluk ise beni çok çok düşündürdü, hatta ondan bir Oblomow ya da Raskolnikov ya da Yeraltından Notlar 'ın ismini bilmediğimiz karakteri çıkar mı diye de düşünmedim değil. @gulsenkelay ile okuduğunuz bu güzel kitabı tüm öykü okumayı seven dostlarıma öneriyorum İnsanın kendi kendine acıması da tuhaf bir duygu. Hem de kendine acımaya başlayınca o esnada geçmişten ve gelecekten acınacak başka birçok konu toplanıyor etrafa. Adını bilmediği duygular ruhunu sarıvermişti. Bak ben de varım bu hayatta diyordu her biri. Şaşkınlık burada, üzüntü burada, korku burada, acı burada, öfke... Bu hayat çok zengin çocuk! Tanışacaksın, yaşayacaksın
Beyaz AtHüseyin Tunç · Nesil Yayınları · 2023142 okunma