Aşıklar Diyarı...
Rivayet odur ki bir zamanlar Lidya yurdunda, aynı kıza âşık altı delikanlı, sevdiklerinin uğruna birbirleriyle mücadeleye tutuşurlar. Erdem, dürüstlük ve sadakat bu aşıkların mihenk taşlarıdır. Ve günün birinde hepsi mücadeleden vazgeçip birbirlerine o güzel kızın hayalini, hasretini, özlemini anlatmaya, dolayısıyla yalnızca sevgiliyi konuşmaya, sevgiliden başka her şeyi unutmaya başlarlar. O derece ki gitgide hepsi bir bütün olur ve tek kalp, tek beden hâlinde sevgili uğruna ölürler. Halk o günden sonra bunları gömdükleri yeri "uşşâk" diye anar.
Sayfa 76 - Kapı Yayınları·Kitabı okudu
Alıntı
Saliha
"Şeytan diyor ki, tövbeler etmeli Uğrunda yüz kere, bin kere ölmeli Cehennemde bile, zulmetsen de." youtu.be/al4HVvLRhPM?si=... Alıntı bu şarkıya götürdü ☺️
Saliha
"Temenos, Akhalar'ın soyundan gelen karısı Theona adına, avlusu dört kapılı Themenotheo isimli bir tapınak yaptırmış ve halk o günden sonra şehre Temenothiera demişler. Halkı hem çok uysal, hem çok dost canlısıdır. Lakin haklarını çiğnemeyeceksiniz, o vakit hepsi buranın dağlarındaki pelengler gibi saldırgan ve yırtıcı olacaklardır." s:82 Milattan önce de sonra da aynı☺️
Saliha
"Temenothiera ve halkı hakkında bilgi istedi... Halludas kendi şehrini anlatırken hislerini kenarda tutmaya çalışsa da başaramadığını fark etti..." s:82
"Eski arkadaşım, benim sevdiğimi sen de mi sevdin yoksa?" s:67