2025 25. kitabı
Öykü kitapları uzun soluklu okumalardan sonra iyi geliyor.Hele de kalemi güzel olan bir yazar olunca tadından yenmiyor. Öykü kitaplarının en güzel yanı ne diye sorarsanız benim cevabım bir kitapta onlarca karakterle bir araya gelmek derim.Her karakter,her hikaye insana bir güzellik katıyor. Beyaz At kitabımızın içerisinde birbirinden bağımsız 8 hikaye var.Hikayeler karakterlerin iç dünyalarına, duygusal çatışmalarına ve ilişkilerine odaklanmış.İnsan zeminli öyküler olmasından mütevellit de okuyucunun karakterlerle empati kurmasını sağlamış. Bazı öyküleri diğerlerinden daha çok sevdim.Mesela kitaba adını veren öykü baya dokunaklıydı kısaca içeriği ise atını kaybeden 5 yaşında ki çocuğun ilk defa ölüm ile karşı karşıya kalmasını ve bu koşulsuz sevgiyi anlatmış. Diğer en sevdiğim öykü ise ben,maja ve kertenkele yavrusu oldu.Yurtdışında gelini ve oğluyla yaşayan bir teyzenin konuşacak birine ihtiyaç duymasının ardından dilini bilmediği komşusunu kahveye çağırmasını ve küçük kertenkeleyi merhametle beslemesini konu almış. Sorgulatan,düşündüren bir okuma deneyimi oldu benim için.Ben kitabı severek ve hissederek okudum türü sevenlere de tavsiye ederim
Beyaz AtHüseyin Tunç · Nesil Yayınları · 2023142 okunma