Yaralasar serisi
2024 101. kitabı
Okunma: 10 Temmuz 2024 00:00
Şimdi aslında her kitap için ayrı bir inceleme yapmış olsam kesinlikle daha iyi olurdu fakat onları okumamın üzerinden epey bir vakit geçtiği için hangi kitapta neler yaşandı falan bayağı bir ayrıntıyı unuttum o yüzden bu hepsi için genel bir inceleme yazısı olacak. Oldukça ilginç bir konusu olduğunu söylemek isterim şöyle ki: Manyak bir adamın teki bir gece ansızın bir yetimhaneye gidiyor ve orda ki 30 küsür çocuğu -sayısını tam hatırlamıyorum yanlış olmasın- damgalıyor sonra aradan bilmem kaç yıl geçtikten sonra da bir anda teker teker onları avlamaya başlıyor. Ana karakterimiz Yankı da o damgalanan çocuklardan biri hatta o gece adam tarafından damgalamasının ardından yetimhaneden kaçıyor. Aslında bu operasyon sırasında oradaki kadın -müdürdü galiba - çocuklara ilaç vererek onları uyutmuştu fakat şöyle ki bizim kızın hiçbir ilaçtan etkilenmeme gibi bir durumu var. Evet doğru duydunuz zamanında annesi ona hamileyken bebek karnında ölsün, doğmasın diye çok fazla şey yapmış ve çareyi aşırı miktarlarda ilaç içmekte aramış. -yani en azından bize söylenen bu- Neticede kadının çabası boşa çıktı ve kızı dünyaya geldi ama onun yaptıkları yüzünden bebek bu tarz yan etkilerden muzdarip kaldı şimdiyse ne kadar acı çekerse çeksin, ya da hasta olursa olsun aldığı hiçbir ilacın ya da uyuşturucunun üzerinde bir etkisi olmuyor. Neyse Yankı kaçışının ardından mecburen sokaklarda yaşamak zorunda kalıyor çünkü gidecek başka yeri yok. Böyle aradan zaman geçiyor biraz ve bir gece kaybolan küçük bir kızın ölümünün suçu sırf o sırada yanındaydı diye bizim kızın üzerine kalıyor hemde hiçbir suçu olmamasına rağmen. Ama ağzını açıp kendini savunamıyor çünkü kimse bilmese de o gece Yankı için çok travmatik olaylar oldu ayrıntısına girmeyeceğim siz okuyunca öğrenirsiniz artık. Bunun ardından hapishaneye düşüyor ve günleri artık parmaklıklar arkasında geçiyor. Aradan yıllar geçiyor hala daha bizim kızın cezasının süresi bitmedi ama bir gün bir adam geliyor ve onu ordan çıkarabileceğini söylüyor. Bu adam devletin bir ajanı hani ben demiştim ya manyak herifimiz bu çocukları avlamaya başladı diye işte onlarda bizim kızda damga olduğunu öğrenince onu korumak istiyorlar. Aslında hala hayatta olan çocukların herbirine yapılıyor bu teklif eğer kabul ederlerse ajanlar onları koruyacak hem de ihtiyaçları olursa diye de kendilerini savunabilmeleri için onları eğitecek. Bu Yankı'nın hiç hak etmediği hapishaneden kurtulması için bir şans ve zaten kabul etmekten başka çaresi de yok. Yankı onu almak için gelen Alaz Altuğ Sipahi adlı ajanla birlikte onların üs binasına gidiyor ve öğreniyoruz ki hepi topu bir avuç çocuk yapılan bu teklifi kabul edip onun gibi buraya gelmiş. Her çocuğa bir eğitmen atanıyor bilin bakalım bizimkinin bahtına kim düşüyor tabi ki de kasıntı beyimiz. Böylelikle Bay Buzdağı ve Katır İnatlı Gözlüklü Kız'ımız bir takım oluyorlar. Şimdi hikaye boyunca tüm o çocukları, onların Yankı'yla olan geçmişlerini, sonrasında geçirdikleri şimdilerini ve bol aksiyonlu geleceklerini okumaya başlıyoruz. Tabiki de başta Alaz olmak üzere diğer ajanları da bolca görüyoruz sonuçta onlarda önemli kimseler hele ki Bay Buzdağı, kendisi bizim kızın ilerde romantizm yaşayacağı şanslı kişi olacak sonuçta. Bunlar bir çok badire atlatıyorlar, kötü geçmişlerinden kaçıyorlar, yeri geliyor katil tarafından kaçırılıyorlar, yaralananlar oluyor, ruhsal çöküş yaşayanlar çıkıyor, sevgi, nefret, umut, umutsuzluk hepsi iç içe yani anlatılacak çok fazla olay var ama hepsini anlatmam çok uzun sürer hem de spoiler olur en iyisi gidipte kendiniz okuyun tekrardan söylüyorum. 4 sürükleyici kitaptan oluşan bu seriye ciddi anlamda bayıldım çünkü hem çok güzel, hem komik, hem üzücü, hem de aşırı derecede etkileyiciydi. Karakterlerin hepsine de ayrı ayrı düştüm kahramanımız Yankı Sedef Sarmaşık güçlü, eğlenceli, inatçı ve biraz da hiperaktifdi; Kuzey korumacı bir abi gibiydi, Ecrin iyi arkadaş rolündeydi, Yiğit grubun komedyeniydi, Naz biraz gıcık olan öteki arkadaştı, Efecan ise en naif, şirin ve sakar olan elemandı. Fakat benim favorim şüphesiz Alaz Altuğ Sipahi'ydi klâsik Watty erkeği amma velakin severiss. -her ne kadar hikayenin belli noktalarında benden tonla beddua almış olsa bile- Neyse kitapta unutamadığım birşey varsa o da katilin gerçek kimliğiydi şimdi kim olduğunu söyleyemem elbet ama şunu rahatlıkla iddia edebilirim ki bunu öğrendiğiniz zaman büyük bir şok etkisi yaşayacaksınız keza bana da öyle olmuştu böyle iki saat boyunca mal gibi sayfalarla bakışıp 'Bu nasıl olabilir lan!' diye düşünüp durdum ah ne diyebilirim ki güzel zamanlardı. Yani gönül rahatlığıyla tavsiye edebileceğim güzel bir seri mutlaka er ya da geç okuyun. Yaralasar - 4 Yaralasar - 3 Yaralasar - 2
Yaralasar - 1Maral Atmaca · Ephesus Yayınları · 202113,1bin okunma