Hayal kırıklığı.
2025 10. kitabı
Okunma: 01 Nisan 2025 15:36
bazı kitaplar vardır, o kitabı hayatınızın bi döneminde mutlaka okumanız gerektiğini bilir ve zaten okumak da istersiniz. yıllardır kitaplığımda olan bi kitaptı, yine olsa yine okurum, pişman değilim çünkü eninde sonunda bir gün okuyacağımı zaten biliyordum. 2025 wishlistimde masumiyet müzesini gezmek vardı, kitabı 5 günde bitirmemin motivasyonu da buydu. ama bu kitabı hiç sevmediğim, karakterlerden ayrı ayrı nefret ettiğim ve okurken acı çektiğim gerçeğini değiştirmiyor. orhan pamuk’u eleştirmek benim haddime değil ama 3 kitabını da okuyup gerçekten yazım tarzına alışamayacağımı, hayata bakış açısını, bana göre edebi bi anlam ifade etmeyen kendini tekrar edişlerini hiçbir zaman sevemeyeceğimi anladım. saplantılı aşk okumayı sevmiyorum, saplantılı aşkı da sevmiyorum. kader’in bekir’i, masumiyet müzesi’nin kemal’i gibi adamları da sevmiyorum. bu bencil adamların dünyanın onların etrafında döndüğünü zannettiği ve çevrelerindeki herkesi birbir harcadıkları kurguları da sevmiyorum. bunların dışında kitabın aşırı uzun oluşundan, upppuzun betimlemelerden de çok yoruldum. okurken altını çizdiğim ve işaretlediğim bir sürü yer oldu çünkü kitabın bir müzesinin olduğu fikri uzun zamandır ilgimi çekiyordu ve ne kadar beğenmesem de o müzeye giderek kitabı bi daha yaşamak istiyorum. kitabı, benim aşk tanımıma uymadığı için sevmediğimi sanmayın. bütünüyle sevmedim.
Roman
Masumiyet MüzesiOrhan Pamuk · Yapı Kredi Yayınları · 202460,3bin okunma