Puan vermedi·240 syf.····Okunma: 02 Nisan 2025 01:16 Kitap, gösteri toplumuna bilinçli bir şekilde zarar vermek amacıyla yazılmış.
Gösteri, modern toplumun gördüğü kötü düştür. Gösteri bu uykunun gösterisidir.(syf.40)
Gösteri, kendi kendisinin ürünüdür ve kurallarını kendisi koyar. Kendisinin ne olduğunu kendisi gösterir.
Gösteri her yerdedir. Elimizde tutamadığımız güçler bile bütün kuvvetleriyle kendilerini bize gösterirler.
Gösteri, öyle bir birikim aşamasındaki sermayedir ki imaj haline gelir. Sürekli bir afyon savaşıdır; malları metalarla, kendi yasalarına göre, giderek büyüyen ayakta kalma mücadelesini tatminle özdeşleştirmeyi insanlara kabul ettirmeyi hedefler.
Modern toplumun eleştirisini yapar. Modern dünyanın sahte bir gösteri olduğunu ifade eder Debord. İnsanların gerçek dünyadan uzaklaştığını bunun için bilinçlendirilmesi gerektiğini vurgular. Bunuda pasif tüketicilikten çıkıp aktif bireyler haline gelmesiyle mümkün olduğunu söyler.
Gösteri toplumu, bireyi tüketmeye yönlendirir. Tekdüze halinde, medyanın etrafında dayatılan şeylerle ilgilenilmesini sağlar. Buda bireyleri toplumsal ilişkilerden uzaklaştırır. Ve artık gerçek ilişkiler değil de yapay ilişkilerin oluşturduğu bir dünyaya sevk eder.