2025 7. kitabı
Okunma: 05 Nisan 2025 19:47
“Ölüm Kapısı” serisinin beşinci kitabı olan “Kaosun Eli”nde Haplo ile bir kez daha “Hava Alemi” olan Arianus’tayız. Bu kitapta olaylar iyice ilginçleşiyor. Artık Ölüm Kapısı açılmıştır ve kötü varlıklar rahatça dünyalar arasında yolculuk yapabilmektedir. Hatta Nexus’a kadar gelebilmişlerdir. Önceki kitaplarda tanıştığımız Zifnab, Iridal, Bane, Limbeck, Jarre gibi kahramanlar yeniden sahneye çıkıyor bu kitapta. Haplo Labirent’te bir oğlu olduğunu öğrenirken Nexus Lordu Xar ölüçağırıcılık sanatını öğrenmek için Abarrach’a gider. Dördüncü kitabın sonunda Labirent’e gönderilen Alfred ve sevgilisinden kitap boyunca haber alamıyoruz. Arianus’ta ise yine entrikalar dönmektedir. Yıksi-dıksi isimli makine bilinmeyen bir nedenden dolayı çalışmamaktadır. Haplo’nun esir olduğu ve kendisinden uzun zaman haber alamadığımız bölümlerde Arianus’un siyasi atmosferini, cüce-elf- insan ırkları arasında kim kime düşman, kim kiminle ittifak halinde, kim kime tuzak kuruyor, kimler entrika peşinde bunları okuyoruz. Ölüm Kapısı aracılığıyla Arianus’a gelen ve bu tuzak ile entrikaları körükleyen ejder-yılanların tek isteği ise kaostur. Burada detaylarıyla öğrendiğimiz Kenkariler, Kir keşişleri, El Kardeşliği, Görünmeyenler gibi oluşumların her biri kuralları, uygulamaları ve yaptıklarıyla seriden bağımsız kendilerine ait romanları yazılabilecek kadar ilginç yapılar. Yine bu kitapta elfler ve weeshamlar hakkında yeni bilgiler öğreniyoruz. Romanın sonu ise oldukça merak uyandırıcı bitti. Bir tahminim var kitabın sonunda gerçekleşen olayın kim tarafından yaptırıldığına dair. Bir sonraki kitapta tahminimin doğru çıkıp çıkmadığını öğreneceğim muhtemelen. Ama doğru da çıksa bu kişinin bunu neden yaptığına dair sebebini merak ediyorum.
Kaosun EliMargaret Weis · İthaki Yayınları · 2002199 okunma