·127 syf.····Okunma: 06 Nisan 2025 01:08 Kitabın konusu temel olarak arka kapakta yazıyor olsa da ben inceleme olarak kitabın evrenine değineceğim. Öncelikle eğer 1800’leri, baloları, sosyetik insanların ve o dönemin elbiselerinin havada uçuştuğu tarzda romanları veya filmleri/dizileri seviyorsanız beğenebileceğinizi düşünüyorum. Okurken sık sık Bridgerton aklıma gelmedi değil, anımsatmalar vardı desem yalan olmaz.
Kitap ikiye bölünmüş şekilde ilerliyor: Gündüz hayatı ve ana karakterin uyuduktan sonra kafasında dönen şiirsel anlatılar. Gündüz hayatındaki anlatılar gayet anlaşılır ve güzel bir olay örtüsüyle ilerliyordu. Ancak şiirlerin olay örgüsünü pek çözemedim açıkçası, evet çok güzel ve üzerine düşündüren şiirler vardı fakat bir olay örgüsü, anlatı düzeni yok gibiydi. Neyi anlatmak istediği net değildi.
Sonla alakalı!!! Olayların sonunda herkesin kendi iç güzelliğine göre bir hayata sahip olması aslında güzel bir mesaj olmuş, kitaptan alabileceğiniz bir mesajı soracak olursanız kesinlikle şunu derim: Herkes ettiğini bulur, aşırı sosyetik camialarda bile.