Otobüslerde namaz kılanlar hakikaten bir cevap bulamadım
ibadeti şova çevirmek. otobüs döndükçe kıble yi nasıl ayarlayacak acaba
Hareket hâlinde bulunan vasıtalarda namaz kılarken kıbleye yönelmek mecburiyeti yoktur. Vasıta istikametine doğru oturulan yerde îma ile kılınır.
Şov yapıp yapmadıgını bilemeyiz.Bence saygı duymalıyız ve aynı saygiyi o kisilerden de beklemeliyiz Serhat Hocam.
Serhad
Haklısınız mustafa hocam
Bu yorum görüntülenemiyor
Otobüste kılmaya çalışan insanın hareketini o kadar da şov olarak görmüyorum. Yürüme yolunda secdeye duran bir amcanın fotoğrafını görmüştüm. O daha fazla şov bence. İki adım ötede çimler var orada da secdeye durabilirdi. Özellikle yürüme yolunu kapatarak kılmak istemesi diğer insanlara da saygısızlık değil mi?
Bu yorum görüntülenemiyor
Kıble dönmüyor kardeşim :) O olduğu yerde bunca hikmete rağmen bir yaratıcıya inanmamak nasıl ki şov değilse bu da değildir. İçsel bi şeydir gönül bağı ile yapılıyordur. Aslında kıble kabe bunlar simgeseldir. Namaz kılan insan Allah a yönelir e o da zaten gönüldedir yani öyle yönleri çok da şee etmemek lazım:)
Ya gönüller bir olsun din sevgi saygı hoşgörü dini. Bütünüyle insanlığı bulduktan sonra yön saptı diye kızar mı Yaradan. :)
Otobüste çikolata yersen abur cuburu şova çevirmek demezsin öyle düşün :D herkes yapar çünkü dimi. İşte Müslümanların hepsi de namaz kılsa senin gibi düşünen olmazdı. Ah ne yazık islam kimlerin dilinde..
Serhad
Aynen öyle valla haklısın katılıyorum sana