"Her şey senden uzaklaştı sonsuza dek."
2025 16. kitabı
Neruda'nın gençlik yıllarına ait olan "Yirmi Aşk Şiiri ve Umutsuz Bir Şarkı"sı aşkın coşkulu başlangıçlarından ayrılığın derin hüznüne uzanan bir duygu yelpazesini içtenlikle yansıtıyor. Aşkı ve hüznü adım adım işlediği bir yolculuk. Kitap, Neruda'nın kendine özgü şiir dilinin ilk tohumlarını taşıması açısından da önemli Neruda henüz 19 yaşındaki bu ilk dönem eserinde gençliğin o saf ve yoğun duygularını aşkın her evresini ilk heyecanını, tutkulu birliktelikleri kıskançlığı özlemleri nihayetinde ayrılığın acı ve umutsuz yankısını samimiyetle aktararak kalbinin en gizli köşelerinden evrensel bir aşk deneyimi sunuyor adeta. Sadece bireysel bir aşk hikayesi değil aşk'ın insan ruhundaki derin ve kalıcı izleri de gözler önüne seriliyor. Neruda, genç bir şairin içtenliğiyle kalbimize dokunarak hüzünle veda ediyor. Aşkı yaşamış ya da hayalini kurmuş herkesin kendinden bir şeyler bulabileceği, duygusal bir yolculuk..... Keyifli okumalar. Pablo Neruda
Şiir
Yirmi Aşk Şiiri ve Umutsuz Bir ŞarkıPablo Neruda · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20192,056 okunma