2025 20. kitabı
Brezilya'da doğan Chris Carter, Michigan Üniversitesi'nde psikoloji ve suç davranışı okumuş. Michigan Eyalet Bölge Savcılığının Kriminal Psikoloji ekibinin bir üyesi olarak, aralarında müebbet hapis cezasına çarptırılmış seri ve çoklu cinayet suçlularının da bulunduğu birçok suçluyla röportaj yapmakla kalmamış, bu konu üzerinde epeyce mesai harcamış. Beş yıl aranın ardından hasretle yanıp tutuşarak adeta gözlerim dolu dolu okuduğum canım Robert Hunter’ım. Orta yaşlarda, zeki, yalnız, atletik yapılı, hayatı ciddi trajedilere sahne olmuş bir Los Angeles cinayet masası dedektifi olur kendisi. Tabii onun yakışıklı ortağı Carlos Garcia’yı da atlamayalım. Bu kez kadınlara musallat olan bir psikopatın peşindeler. Hunter, soruşturmasının özel dedektif Whitney Myers’ın araştırdığı bir kayıp kişi vakasıyla bağlantılı olduğunu öğrendiğinde katilin birden fazla kadını esir aldığından şüphelenir. Çok geçmeden kendini beklediğinden çok daha acımasız bir katilin peşinde bulur. Kitabı kana kana içtim resmen. Müthiş keyif aldım. Hunter’ın zekası, Garcia’nın çevikliği, olay odaklı kurgusu, muhteşem dönemeçleri, güçlü soruşturma teknikleri.. liste böyle uzar gider. Hakkında sabahtan akşama kadar konuşabilirim ama Carter’ın ustalığının üstüne söyleyecek söz bulamam. Yazar suç bilim uzmanı ve kriminolog. Müebbet hapis cezasına çarptırılmış suçlularla röportaj yapıyor. Bu da romanlarının merkezindeki katilleri çok daha gerçekçi ve korkutucu kılıyor. O nedenledir ki Chris Carter çok başka, çok klas bir seviyede.. Şiddetle tavsiye ettiğim nadir yazarlardan olur kendileri. Bu şöleni kaçırmayın. Robert Hunter Serisi; 2009 The Crucifix Killer (Haçlı Katil) 2010 The Executioner (Korku Avcısı) 2011 The Night Stalker (Gece Sapığı) 2012 The Death Sculptor (Ölüm Sanatçısı) 2013 One by One (Teker Teker) 2013 The Hunter 2014 An Evil Mind (Şeytani Zihin) 2015 I Am Death 2017 The Caller (Kanlı Selfie) 2018 The Gallery of the Dead 2019 Hunting Evil 2020 Written in Blood 2022 Genesis  2024 The Death Watcher . . . .
Gece SapığıChris Carter · Pegasus Yayınları · 2025234 okunma
1.450 Gösterim
Ooo uzun zamandır 10/10 olan bir kitap görmemiştim 🥳
Elif Acar
Aranan kan bulundu 🥹
Elif Acar Çok uzun zamandır yeni kitap almıyorum. Bende yoksa kütüphaneden ödünç alıyorum. Ama Carter kitaplarını alıp, seriyi tamamlayacağım galiba senin yüzünden 😄
Elif Acar
Emine Ben Hemen eyleme dökmelisin o halde şahane zaman geçireceksin 😅😅