Puan vermedi·350 syf.····Okunma: 26 Mart 2025 15:51 "Suçlu Zevkler" (Guilty Pleasures) - Anita Blake Serisi #1
Şimdi hayal edin… Karanlık bir şehir, gölgelerde dolaşan vampirler,
mezarlarından kalkan ölüler ve bütün bu kaosun tam ortasında bir kadın: Anita Blake. Kendisi nekromansır, yani ölüleri mezarlarından kaldırıp konuşturabiliyor. Ama sadece bununla mı kalıyor, Hayır. Aynı zamanda lisanslı bir vampir avcısı. Yani işin özeti, St. Louis'in doğaüstü dünyasında bir olay çıktığında herkes dönüp ona bakıyor.
Ama iş bu sefer bayağı büyük. Çünkü şehrin vampir lideri Nikolaos, 1.000 yaşında, küçük bir kız bedeni içinde sıkışmış, tam anlamıyla sadist ve deli bir karakter. Hani şu “Çok tatlı görünüyor ama dönüp bir bakınca gözlerinden cehennem akıyor” dediklerimizden. Jean-Claude ise onun altındaki güçlü vampirlerden biri, karizmatik, flörtöz, ama aynı zamanda Anita’yı kendisine bağlamaya çalışan gizemli bir tip henüz çözemedim .
Anita istemeye istemeye bir soruşturmanın içine çekiliyor. Vampirler arasında güç savaşları, ölümcül sırlar ve bolca kan var. Hem avcı hem de hedef olan Anita, hayatta kalmak için keskin zekâsını, inatçılığını ve silahlarını konuşturmak zorunda.
Beni bu seriye sokan kişiye sevgilerimi iletiyorum çünkü 30 kitaplık bir seriye bulaştırdı beni Anita’nın dünyasına bir adım attı ve bir daha çıkamadı dersiniz artık .
Öncelikle Anita, tam benim kafamda biri çıktı. Sert, zeki, inatçı ve ne istediğini bilen bir kadın. Ama en çok hoşuma giden şey, ne kadar korksa da asla eğilip bükülmemesi. Bir de patronuna karşı olan bakışı… Ah işte, burada Anita ile ruh ikizi olduk .
Anita Blake evreni gerçekten karmaşık bir doğaüstü ekosisteme sahip. Vampirler, ölüleri kaldırabilen nekromansırlar, şekil değiştirenler(Lycanthropes)Kurtadamlar, Zombiler ve büyücülerle dolu bir dünya. İlk başta karmaşık gelse de, kitabın içinde ilerledikçe her şey yerine oturacak eminim.