2022 236. kitabı
Neden kitap okuruz? Bu soruyu kendine gerçekten soran var mı? Birşeyler öğrenmek,hayatı,dünyayı, varoluşumuzu sorgulamak,kitabın son sayfasını okuduktan sonra "ben ne okudum ya"diye altüst olmak...Benim için okumak;gerçek eserleri,gerçek yazarları okumak,okumak ve muhakeme etmek okumaktaki onceligim... Kitap okumak konusunda siz de aynı cevapları veriyorsanız kendinize,hayatınız boyunca okuyabileceğiniz en iyi kitaplardan biriyle karşı karşıyasınız,"Tatar Çölü..." Kitabın konusuyla ilgili hiçbirşey yazmayacağım ilk defa. O kadar derin sorgulamalara götürdü ki beni,inanın sadece kendime sorular sorarken buldum kendimi... Hiç bitmeyecekmiş gibi yaşamamızı,planlarımızı sürekli erteleyisimizi,gunlerimiz son derece monoton ve duraganken bile,zamanın sandığımızdan çok daha hızlı ve acımasızca gittiğini ... Ve çok istediğiniz şeyleri beklemekten vazgecmemizin belki de en doğrusu olacağı,onun bize geldiğinde ise herşey icin belki de çok geç olacağı... Eğer herkese hayatında bir kitabı okutabilme şansım olsaydı,işte bu "Tatar Çölü "olurdu.
Tatar ÇölüDino Buzzati · İletişim Yayınevi · 201819,8bin okunma