···Okunma: 10 Nisan 2025 00:33 "Ondan daha talihli insan var mı? Asıl bahtiyar, bir ömür boyunca hasretini çektiği şeye kavuşan değil, ona erişeceğini anladığı anda, saadetin en yüksek noktasında bir 'ah!' diyerek düşüp ölebilendir." #alinti
#sebahattinali nin 1944 ile 1947 yılları arasında yazdığı 13 hikaye ve 4 masaldan oluşuyor. Aynı zamanda kitaba ismini veren #sircakosk masalı sebebiyle; yönetime başkaldırı gerekçesiyle yasaklanmış bir kitaptır.
Daha önce romanlarını okuduğum ve toplumsal gözlem yeteneğini psikolojik analizleriyle birleştirerek okura hayattan kesitler sunduğunu düşündüğüm yazarın hikâye ve masallarında da aynı lezzeti aldım.
Sade, akıcı ve etkileyici bir dille satırlara aktardığı hikayeler toplumsal sorunların trajikomik ve ironik bir şekilde yansıması. Soran, sorgulatan, düşündüren bir kalemi var yazarın.
Her bir hikâyeyi ve anlatmak istediği noktayı çok başarılı buldum ve sevdim. Sık sık memleketim Kayseri 'den bahseden #bobrek hikâyesi zaman zaman sanki beni duyacakmışcasına Avni Akbulut 'a "sakın inanma!" diye seslendiğim bir öyküydü.
Sabahattin Ali'nin; 41 yaşında hayata gözlerini hayata yumduğunu biliyor musunuz? Yazarın kalemiyle tanıştınız mı? Sırça Köşk içinde en beğendiğiniz öyküsü hangisi hadi yorumlarda buluşalım
#thekitapyayinlari #reklamdegilokudugumkitap