2022 356. kitabı
Hikâye 1940 ların sonu 1950 lerin basında New York 'ta geçiyor. Çocukluktan ergenliğe geçiş döneminde olan kahramanımızın yatılı okuldan atıldıktan sonra eve dönerken yaşadığı 3 günü onunla beraber geçiriyoruz. Amerika'da bir dönem fazlaca argo barındırdığı için yasaklanmış olsa da Dünya çapında halâ en çok okunan klasikler arasında "Cavdar tarlasında çocuklar".Asıl adı "Gönülçelen "olan eser çavdar tarlasında çocuklar olarak neden değiştirilerek yayınlandı hiç anlayamadım açıkçası. Kitapta ilgili geçen yer yukarıda paylastigim alıntı kısmı,onun dışında yakından uzaktan alakalı bir şey yok kitapta,ilk defa böyle birseye rastlıyorum. Belki de 17 yaşında ileride ne iş yapacağının ayrımına varacak olan gencin olmak istediği tek hayalini isim yapma gereği duydular bilemiyorum Eseri uzun zamandır diğer yorumlarda görüyor ancak okumaya fırsat bulamıyordum. Kitabı okuyanların ya hiç sevmediğini ya da çok sevdiğini gördüm,ortasına rast gelmedim. Bana göre eserin klasikler arasına girecek kadar çok sevilmesinin sebebi,17 yaşındaki bir gencin yaşayabileceği pek çok şeyin son derece samimi ve gerçekci anlatılması diyebilirim. Ben kitabı keyifle okudum ve hiç sıkılmadım. Enlerim arasına girmedi belki ama kesinlikle pişmanlık da yaratmadı. Son olarak Teoman'in gönülçelen şarkısını da bu kitaptan esinlenerek yaptığını buraya not düşeyim.
Çavdar Tarlasında ÇocuklarJ. D. Salinger · Yapı Kredi Yayınları · 202171,2bin okunma