···Okunma: 26 Ocak 2026 19:06 1850 lerin Rusyasinda,varlıklı bir ailenin tek erkek evladı olarak dünyaya gelen Oblomov;saf,duygusal,zeki ve dürüst bir asilzade. Memuriyette iyi bir mevkide çalışan Oblomov,toprak koleliginin son zamanlarında yükselen burjuvaziye ayak uyduramayıp istifa ediyor ve kabuğuna çekiliyor.
Tembel uşağı Zahar ve en yakın Alman kökenli arkadaşı Stolz,Oblomov u sürekli sosyal hayatın içine sokmak istese de pek başarılı olamıyorlar. Ta ki Oblomov 'Olga' ile karşılaşana dek
Peki çorabını bile giymekten aciz Oblomov u bu aşk çekip çıkarabilecek midir?
Çok basit bir çerçeveden bakıldığında,tembel bir adamın hikâyesi anlatiliyormus gibi görünse de bana göre her bireyin zaman zaman içine düştüğü ruh hallerinin bir aynası Oblomov. Sorunların oldukça farkında,planlar yapıyor ancak hayata geçiremiyor. Hayata dair yüksek farkindaliklarinin,potansiyelinin önüne içsel mutsuzlukları,varoluşsal sıkıntıları,enerjisizligi geçiyor.
Okurken fazlasıyla keyif aldığım,keyifli,akıcı ve düşündürücü bir o kadar da hüzünlü bir roman. Kitabin 665 sayfa olması okumayan arkadaşlarımı ürkütmesin çünkü su gibi akıp gidiyor. Okuduğum en güzel klasikler arasında yerini aldı,iyi ki okudum seni Oblomov