2022 63. kitabı
1940 ların Cezayirinde,fareler yeraltından çıkarak ansızın ölmeye başlarlar. Ilk zamanlar kimsenin ciddiye almadığı bu durum zamanla insanlara da bulaşıyor ve sonrasında; Ağız yoluyla akciğerlere yerleşen ve solunum yoluyla bulaşan salgın bir hastalık başlıyor. insanların başta ciddiye almayıp zamanla karantinadan sıkıldığı,sürekli yönetimi suçladığı, sokağa çıkma yasaklarının olduğu,ihlal edenlerin para cezasına çarptırıldığı,devriyelerin her yerde kol gezdiği, din adamlarının,çok azdınız,Tanrı sizi cezalandırdı dediği, kentte kaç kişinin öldüğünün bilinmediği,hastaların yalnız öldüğü,cenaze merasimlerinin kaldırıldığı, sağlık çalışanlarının tükendiği,doktorların iyileştirmek yerine sadece tani koyduğu,ilaç stoklarının azaldığı, turizm basta olmak üzere ekonominin çöktüğü,işsizliğin arttığı yeni bir süreç başlıyor insanlar için. Peki bu salgın sonsuza dek devam edecek midir yoksa aşı bulunacak ve eski günlere donulebilecek midir? Camus bugün yaşasaydı,günümüz pandemisini bu kadar net anlattığını görünce ne hissederdi,çok merak ediyorum. Kendisine 1957 yılında Nobel ödülü kazandıran bu şaheseri okuyun,okutturun. Kitapla ilgili tek olumsuz düşüncem ise çevirisiydi.
Edebiyat & Roman
VebaAlbert Camus · Can Yayınları · 202024,5bin okunma