Elizabeth Castello yaşlanmakta olan seçkin bir romancıdır ve dünyayı dolaşarak üniversitelerde konferanslar vermektedir. Roman da yazarın katıldığı sekiz konferanstan oluşuyor. Konferans mı okuyacağız diyorsanız cevabım hem evet hem de hayır olacak. Bu konferansları okurken kendinizi müthiş entellektüel sohbetlerde buluyorsunuz çünkü. Mitolojiden hayvan haklarına,Yahudi katliamlarından evrensel ahlaka,ilkçağ felsefesinden ekolojiye,vejeteryanlikten dünya klasiklerine hatta bilimsel deney programlarına kadar pek çok konu üzerinde karşıt görüşlerin atışmalarını ve akademik sohbetlerini okuyorsunuz. Okurken de eser size geri planda derin derin bilgiler veriyor.
Yazar kurgusal yöntemlerle kurgu dışı yöntemleri öyle ustaca kullanmış ki ortaya böyle güzel bir eser çıkmış diye düşünüyorum. Nobel ödülü alıp almaması beni kesinlikle bağlamıyor zira o ödül sistemlerinin de objektif olarak verilmediğini düşünen insanlardanım.
Herkesin içine kolaylıkla girebileceği bir eser olduğunu düşünmüyorum,yazdığım noktalar ilginizi çekiyorsa okumanızı tavsiye ederim.