Künye Bilgileri
ISBN : 978-975-21-2312-0
1. Basım : Ağustos 2017/İSTANBUL
18. Basım : Nisan 2023/İSTANBUL
Yayıma Hazırlayan : Hülya ŞAT
Nilay YILMAZ; eğitimlerine katılarak tanıdığım ve ürettiği ne varsa gözü kapalı, o kaynaklardan da istifade etmeliyim dediğim, nadir insanlardan birisidir. Her yaşımda ve hayatımın her döneminde, başucu olacak o muhteşem kitapla tanıştım. Yediden yetmişe her okura öneriyorum. Bir çocuk için oyun oynamak her şey demektir. Bir çocuğa, yazmayı oyunlaştırarak sevdiren harika bir kitap. Çocukların, oyun arkadaşları arasında, yerini almayı fazlasıyla hak ediyor. Yetişkinler için de birey olma yolunda, yaratıcılıklarına yaratıcılık katacağından emin olabilirsiniz. Günlükler, yemek tarifleri, ajandalar, uzun alışveriş listeleri, ve unutmamak için yazdığımız o notlar, mesajlar... yazdığımız o kadar çok şeyler var ki, bunları daha eğlenceli hale getirmeye hazır olun. Çünkü kitap size yaratıcı düşünme ve yaratıcı yazmayı, eğlenceli şekilde öğretecek, kilometre taşlarından oluşuyor. Eğitimciler için de hayat kurtaran bir can simidi diyebilirim. Her eğitimcinin kütüphanesinde bulunmalı. Ebeveynlerin de nitelikli nesiller yetiştirmeleri adına okuyup, tatbik etmeleri gerekir.
Yaratıcı Yaramazlık Kitabı; kapak resmi, tasarımı ve içerisindeki resimlemeler (İllüstrasyon) o kadar canlı ki sanki bir kitap okumuyorsunuz da büyülü bir çizgi filmin içerisinde macera dolu bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Tabii ki bu yolculukta yazar; sihirli dünyaları aralayıp, size eşlik ederek, yaratıcı yazma yolculuğuna davet ediyor, davete icabet etmemek olmaz. Kitap dört bölümden oluşuyor: Sözcükler, Sözcükten Cümleye, Cümleden Cümlelere, Sözcükten Cümleye, Cümleden Cümlelere, Cümlelerden Metne, Çok Renkli, Çok Sesli Karma Çalışmalar. Yazma, dört temel beceri arasında en zor olan becerilerden biridir. Aslında bu becerinin gelişmesi diğer becerilerimize bağlıdır. Örneğin; turnuvalara hazırlanan, bir sporcuyu düşünelim. Bu sporcumuz, hiçbir hazırlık yapmadan, sadece her gün birinci olmayı hayal etsin. Turnuva günü, en güzel hayali ben kurdum, birincilik benim hakkım, diyebilir mi? Yazma da belli bir emek ve zaman isteyen bir beceridir. En başta harflerin ve sözcüklerin büyülü dünyasıyla tanışıp, anlatacaklarınızı resim ve çizgilerle oyunlaştırarak, kendinizi yaratıcı bir şekilde düşünüp, yaratıcı yeni fikirlerle, ifade etmeye, hazırlayın. Adım adım; harflerden sözcüklere, sözcüklerden cümlelere ve cümlelerden de o eğlenceli metinlere yolculuk... Kitap bitince niye o resimli ve karikatürlü çocuk kitaplarından okumuyorum diye düşündüm. Yaratıcılığımızı kendimize koyduğumuz sınırlarla öldürüyoruz. Yetişkin okurlar çocuk kitabı okumaz diye bir kural bence yok. İnsan içindeki çocuğu unutmamalı ve o çocuğu besleyecek kaynaklardan yararlanmalıdır. Sezen Aksu'nun da dediği gibi: "İçindeki çocuğa sarıl sana insanı anlatır." Yaratıcı YaramazlıkNilay Yılmaz
"Kitaplara ne kadar çok dokunursak yaşamımız da o kadar güzelleşir." (Sf: 78)
Keyifli okumalar dilerim.