Nereden geldiklerinin,kim olduklarının önemi olmayan;dünyayı,hayatı,Tanrı’yı fazlaca sorgulayan ve düşünen iki genç adam;”Kinyas ve Kayra”
Bu iki genç adam hiç kimseye veya hiçbirşeye bağlı değiller...Meksika,Afrika,Ankara her an her yerde olabilirler...Fazlaca tekinsiz bir o kadar da zekiler...Cinayet,uyuşturucu,fuhuş,silah kaçakçılığı,şiddetin içindeler...ama çok büyük bir farkları var;her şeye rağmen yazıyorlar,hem de hiç durmadan...
Bu iki adamın hayattan istediği tek bir şey var;”zihinsel olarak ölebilmek”
Günday’ın henüz lise yıllarında iken yazmaya başladığını duyduğumda hayretlere düştüğüm,yeraltı edebiyatının en kült romanlarından olan Kinyas ve Kayra sını sonunda okumak bana da kısmet oldu. Başlarda roman benim için biraz zor ilerledi,cümlelerin bazıları kesik kesik geldi. Sanırım Günday bu eseri uzun yıllara yayarak yazmış zira ortalarda öyle bir akıcılık kazanıyor ki onun usta kalemini hemen hissetmeye başlıyorsunuz.533sayfalık kitabı bitirmek için adeta depar atıyorsunuz.
Romanın içinde o kadar etkileyici cümleler var ki hepsini buraya yazmayı inanın çok isterdim. Çok sevdiğim Fight Club filmi gibi bir son bekler iken,enfes bir ters köşeyle de kitabı bitirdim. Çok çok beğendim
Farklı türde,bolca hayatı sorgulayan ve sorgulatan bir psikolojik roman okumak isteyen herkese tavsiyemdir.