Ya Gitmeseydi
2025 9. kitabı
"Zordur gitmeler... Bazen gidenlere, bazen kalanlara..." Hayat bu gerçekten de gitmeler hep zor. Bazen yolcu ediyoruz sevdiklerimizi ,bazen biz yolcu oluyoruz uzaklara. Benim için okuması çok farklı olan bir eser oldu #yagitmeseydi.Yakın zamanda sevdiğim birini uzaklara göndermiş biri olarak yüreğindeki sızı daha tazecik iken bu kıymetli satırlar bazen bana dost, bazen sırdaş, bazen bir rehber oldu. Bazen severek istemeyerek yolcu ediyoruz hayatımızdan bazı kişileri,bazen yolcu etmemiz gerektiğini bildiğimiz halde alışkanlık yada korkular bizi bu vedaya uzak tutuyor ve yolcu edemiyoruz. Zorla itile itile, kıra kıra ,onarılması güç hasarlar bırakıp gitmek mi? karşılıklı bazı şeyleri kabul edip yollara ayrı ayrı devam etmek mi? İşte hayatta hepimizin başına gelen bu gelgitler yazarımız tarafından öyle güzel kaleme alınmış ki inanın elimden bırakamadığım ama bitmesini de hiç istemediğin bir kıymetli öneriyorum size. Eser de Ayça, Taner, Arsu ,Selen ve Kemal ile tanışıyoruz. Her biri ayrı bir dünya, ayrı bir ruh. Karakterlerimizin ilişkilere bakışları, olaylara tepkileri, davranış biçimleri, çizdikleri yollar hep bambaşka. Gitmek mi? Kalmak mı? Her birinin çıktığı içsel yolculuğa siz de eşlik edip kesin İçlerinden biri için "işte bu benim, ben olsam ben de böyle yapardım..." diyeceğiniz bir karakter seçeceksiniz. Aşk, evlilik, ilişkiler, yaşananlar, yaşanması mümkün İken yarım kalanlar, ya da hiç yaşanamayanlar hepsi sizi bekliyor. "Ölmeden ölümü beklemek gibidir yaş almanın tadını çıkarmadan yaşlanmak" "Hedefleri olmalı İnsanın cana dokunan, ruha dokunan,varlığı ispat ettiren, hayallerle başlayıp hayatı tatlandıran" "Hayatta her şeyin bir limiti varmış, öyle çok kendimizden vermişiz ki birbirimize, kendimize yetecek bizi bırakmamışız" Ya Gitmeseydi? Zuhal Uğurtay Ayaydın
İnsan ve Duygular
Ya Gitmeseydi?Zuhal Uğurtay Ayaydın · Hayy Kitap · 202542 okunma