gönül bir yel değirmenidir sevda öğütür.
2025 11. kitabı
Okunma: 15 Nisan 2025 00:36
hüseyin rahmi gürpınar’la tanıştığım kitap. “karımı nasıl aldattım?” diye başlıyor kitap, Şadan sürekli çapkın olduğunu söylüyor ve bunu saklamıyor, hatta bizim de öyle olduğumuzu iddia ediyor yer yer. kitap boyunca Şadan’a hak vermedim, yaptıklarını desteklemedim ama karakterden de nefret edemedim çünkü Gürpınar mizahi bir dille olayın absürtlüğünü çok güzel yansıtmış diye düşünüyorum. Şadan’ın ailesi onun çapkınlıklarından bıkıyor ve evlendiriyor yani klasik türk ailesi düzeltemediği çocuğu için başka birisinin başını yakmaya hazır. Şadan da aynı bu şekilde düşünüyor zaten kendisini ve ne yaptığını bilen bi insan. ahlaksız ama bunu saklamayan bir ahlaksız, bunu da kendi diyor hatta. yer yer sokratesin savunması gibi kendini savunması, haklı çıkarmaya çalışması, yer yer de kendini sorgulaması. ben sevdim. Gürpınar’ın daha fazla kitabını okumayı sabırsızlıkla bekliyorum. Hüseyin Rahmi Gürpınar
Gönül Bir Yel Değirmenidir Sevda ÖğütürHüseyin Rahmi Gürpınar · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20255,6bin okunma