"Karşımdaki bu yaratığa kardeşimin adıyla hitap etmek istemiyorum ve bu nedenle şunu diyorum: "Bundan kurtulmaya çalışmalıyız. Biz elimizden geldiğince ona bakmaya ve katlanmaya çalıştık, sanırım bu yüzden kimse bizi kınayamaz."
"Sonuna kadar haklı," dedi babası kendi kendine." #alinti
Hayatlarımız hep anlardan oluşsa da, bazen öyle bir "an" olur ki; o an' dan öncesi ve sonrası diye keskin bir çizgiyle ayrılır hayatımız.
Bazen organlarımızın işlevini yitirmesine sebep olan fiziksel bir sorun bazen tüm birikimimizi kaybetmemize sebep olan bir maddi sorun bazen tüm itibarımızı kaybetmemize sebep olan ilişki ya da bazen hiç düşünmeden yaptığımız ve onca emeğimizi çöpe attıran bir hata...
Sebepler ne olursa olsun artık ne biz eski biz olabiliriz ne de çevremizin bize yaklaşımı aynı kalabilir.
Yavaş yavaş gelip gitmeler, aramalar azaltmaya, arkadaşlar, dostlar ve hatta aileler tarafından yok sayılmaya baslayabiliriz.
#franzkafka , ailesinin geçimini sağlayan pazarlamacı olan Gregor Samsa'nın, bir sabah uyandığında bir böceğe #donusum u sonrası yaşadıklarını anlatırken aslında bu kısacık hikâye üzerinden, yukarıda yazdığım şartlar oluştuğunda herkesin de, herkesin gözünde bazen yavaş yavaş bazen bir çırpıda bir böceğe dönüşebileceğini anlatıyor.
Açık, sade kısacık ama çok etkileyici bir hikâye.
Sonunda en ağır darbeyi babasından alıp hayata gözlerini yumması, hayatın acı gerçeklerine çok güzel vurgu yapmıştı bence.
Siz siz olun, aklınıza, sağlığınıza, paranıza sahip olun diyor herkese keyifli okumalar diliyorum.
Siz kitabı okudunuz mu? Yazarın kalemini ben çok beğendim siz yazarın kalemiyle tanıştınız mı? Hangi kitaplarını okudunuz? Hangi kitabı sizin için bir numaradır? Hadi yorumlarda buluşalım
#reklamdegil #okudugumkitap