Devney Perry / Sable Zirvesi
Onlar hem arkadaş hem de kardeştiler. Ailelerinin kurduğu küçük kasabalarında kendi hayatlarına yön verip hikayelerine ortak ettiler okuyucuları. Altı kardeşin kalabalık ve sevgi dolu yuvalarındaki inişli çıkışlı yaşamlarında yaralarına, aşklarına ve ailenin çoğalmasına eşlik ettik. Bazı kardeşlerin hayatı daha etkileyici gelirken bazılarında sıkıldık ama her kardeşin hikayesini de merakla bekledik. En azından seriyi okuyan bazı arkadaşlarla yaptığımız sohbetlerde durum buydu. Benim için ilk iki kitabın yeri hep ayrı olacak ama serinin son kitabı olmasından dolayı seriye veda etmenin getirdiği burukluğu da unutmayacağım.
Edens Serisi’nin son kitabı #SableZirvesi . Bu sefer de kardeşlerden Mateo’nun hayatını okuyoruz. Serinin bu kitabını diğerlerinden ayıran ise bir önceki kitap olan #CrimsonNehri nde tanıştığımız Vera’nın yaşama devam etme mücadelesine kaldığı yerden devam edilmesi. Kardeşlerin hepsi istedikleri ve hayalini kurdukları işlerde çalışırken Mateo için durum farklıydı. O aslında pilottu ve uçmayı seviyordu ama ailesinden ayrılmak istemiyordu. Şimdilik ailesine yardım ediyor ve herşeyi akışına bırakıyordu. Bir akşam eskiden pilotluk için gittiği Alaska’dan gelen bir telefon tüm hayatını değiştirdi. Sorumlu olduğu artık bir tek kendisi değildi.
Vera güzel bir çocukluk geçirmiş ama yaşadığı bir olaydan sonra normal olmanın ne demek olduğunu unutacağı yıllar yaşamıştı. Şimdi ise Eden’ların çatı katında yaşıyor ve hayata karışmaya çalışıyordu. Mateo’ya karşı hissettiklerini belli etmeden içinde yaşıyor, bir gün onu fark etmesini bekliyordu. Mateo’yu Alaina ile birlikte gördüğü an vazgeçmesi gerektiğini anladı.
Geçmişinin karanlığı ve kalbinin sızısı dinmeyen Vera ile hayatını Alaina’yla bir düzene sokmaya çalışan Mateo’yu neler bekliyordu? Duygu yoğunluğu ağır basan bir hikaye okurlarını bekliyor. Keyifli okumalar…