···Okunma: 17 Mart 2025 00:00 "O KIZ"
O sırada Silya, bahçede baygın yatan prensi görmüş. Fakat tam ona yaklaşacakken prens gözlerini açmış. Bunu gören Silya, arkadaşı Mojo'yu kucaklayarak bulutlar kapısına doğru havalanmış. Ertesi gün prens arkadaşlarına; "Bir kız beni kurtardı eminim. Uçuşan elbisesi ve upuzun saçlarıyla hayatımda gördüğüm en güzel kızdı!" demiş.
Geçmişin karanlık sırlarını bugünün sessizliğiyle harmanlayan, temposu giderek artan bir psikolojik gerilim olan bu kitapta; Oxford Üniversitesi'nde öğrenci olan Hannah'ın, en yakın arkadaşı April'ın ani ve trajik ölümüyle altüst olan hayatına eşlik ediyoruz.
Yıllar sonra, April'ın katili olduğuna inanılan kişinin hapishanede ölmesiyle birlikte, Hannah geçmişle yüzleşmek ve olayların ardındaki gerçekleri keşfetmek zorunda kalır. Bizleri geçmişin sırları ve karmaşık ilişkiler ağı içinde bir yolculuğa çıkarıyor yazarımız.
Hikâye, geçmiş ve şimdiki zaman arasında gidip geliyor. Geçmişte Hannah’nın üniversite yıllarına, April ile olan ilişkisine ve onun öldüğü güne tanık oluyoruz. Şimdiki zamanda ise Hannah, hamileliğinin getirdiği hassasiyetle birlikte bu cinayetin üzerindeki sis perdesini aralamaya çalışıyor.
Oxford Üniversitesi’ne adım attığında her şeyin mükemmel olacağını düşünür: Yeni arkadaşlar, parlak bir gelecek, çok etkilendiği oda arkadaşı güzel ve çekici April. Ancak bir gecede tüm hayatı paramparça olacaktır. April’ın trajik ölümüyle Hannah’ın hayalleri karanlığa gömülür.
Oxford’un prestijli atmosferinde işlenen bir cinayet ve on yıl sonra açığa çıkmaya başlayan gerçekler. Yazar, karakterlerin iç dünyasını derinlemesine işlerken bizleri de sürekli şüphe içinde bırakıyor. Gerçek kimin tarafında?
April'in ölümü Hannah'ın hayatını çok büyük bir şekilde etkiler. O semti okulu terk eder bir türlü kendini toparlayamaz. Onun yıllarca yanında olan Will olur ve evlenirler zamanla.
Hannah, kendi tanıklığının masum bir adamı hapse gönderip göndermediğini sorgulamaya başlar ve gerçeği ortaya çıkarmak için harekete geçer. Acaba Hannah gerçekten masum birini hapse mi attırmıştı?
On yıl önce yaşadığı travmatik bir olayın ardından kurduğu hayatı sorgulamaya başlıyor. Katilin gerçekten yakalanıp yakalanmadığına dair kafasında oluşan kuşkular, hem onun hem de okuyucunun gerçeği arama sürecini tetikliyor. Hafızanın güvenilmezliği, suçun gölgesi ve dostlukların görünmeyen yüzüyle dolu bu hikâyede, her bölümde fikrinizi değiştireceksiniz.
Her ne kadar Polisiye-Gerilim tarzında eser olsa da güzel bir arkadaşlık, dostluk, son dönemde okullarda sürekli karşılaştığımız akran zorbalığı, sınıfsal ayrım, önyargı ve bunlardan kaynaklı ötekileştirme çok güzel bir şekilde işlenmiş.
Hannah'ın içsel çatışmaları ve geçmişle hesaplaşması, karakterin derinliğini artırmakta.
Sadece bir cinayet gizeminin değil, aynı zamanda geçmişin yükleriyle yüzleşmenin de nelere sebep olduğuna vurgulanıyor.
Hikâyede geçmiş ve günümüz arasında gidip gelirken hiçbir kopukluk yaşanmıyoruz; tersine her bölüm daha da içine çekiyor bizi. Özellikle final bölümü oldukça tatmin edici ve şaşırtıcıydı.Yavaş yavaş yükselen gerilim, merak uyandıran detaylar ve sürprizlerle dolu bir çözümle gerçek anlamda akıcı ve düşündürücü muazzam bir eser.
Kitapla Kalın.