2025 12. kitabı
Selam kızlar! Kalpsiz kitabını bitirdim ve yorumuyla geldim Konusu: Küçük yaşta ailesini kaybedip babaannesi ile yaşamaya başlayan Aslı’nın babaannesini de kaybetmesi üzerine yaşadığı yalnızlığını, bu yalnızlığın da beraberinde getirdiği gizem dolu sır perdesinin aralanmasına şahit oluyoruz. Bir gün Aslı’ya bırakılan mesaj sayesinde ailesinin öl*mü ardındaki gerçekleri öğrenen Aslı’nın bu gerçekle başa çıkmaya çalışmasını okuyoruzz. Yorumum: Kitabın ilk 50 sayfasında pek adapte olamadım ama bu da giriş olmasından kaynaklıydı. O civarlarda bir defter mevuzusu vardı ve o defterin içinde yazanları birinci kişi ağzından okuyorduk ve o kısımlar kesinlikle favorim oldu. Bir oturuşta öyle hızlı ilerledim ki ne ara kitabı yarıladığımı fark etmedim bile. Tuğçe ve Mehmet favori karakterlerim ve Medine sağolsun onları bir an olsun mutlu etmemeye yemin etmiş gibiydi Onların hikayelerini o kadar sevdim ki size anlatamam benim için başrol onlar gibi bir şeydi hatta. Mehmet.. öyle üzüldüm ki Mehmet’e size anlatamam. Bunların hiçbirini hak etmemişti. Çok temiz yürekli bir insandı, yaşadıkları kendini hikayenin kötü kahramanı gibi hissettirmesine neden olmuştu ama muhteşem bir insandı Tuğçe’ye gelirsek ise bence o kararı vermesi başlı başına bir yanlıştı ama aşık olan insanda pekte mantık aranmayacağını öğrendim kitaplar sayesinde Olanları Mehmet’e anlatmalıydı diye düşünüyorum. O pislik Adnan yok mu.. Bir kaşık suda boğasım geldi onu. Kitabın başında iyi biri gibi görmüştüm ama bana büyük bir ters köşe oldu tıpkı kitabın diğer sırları gibi. Bir insan ne kadar kötü zihinli olabilirse o kadar kötüydü. Nefret ediyorum kendisinden. Aslı ve Melek’in dostluğu biraz gelgitli gibiydi. Sürekli bir özür dileme, kendini kanıtlama çabası gibi bir şeyler sezdim ama yine de birbirlerine sahip çıkışları, ev oluşları çok güzeldi. Kitabın sonlarında dahil olan ama bir o kadar da sevdiğim bir karakter daha var; Murat. Keşke Aslı ve Murat sahnelerini daha çok okuyabilseydik. İkisinin de birbirine ihtiyacı vardı çünkü aynı yerden yara almışlardı. Birbirlerine merhem olmalarını çok isterdim. Aslı’nın çevresindeki herkesi kaybetmesi çok büyük bir sınavdı, acısı ise hayal bile edilemez derecedeydi. Çok yara almıştı ama sonuna kadar direndi acılarına Çok güçlü bir kadın Kitap ters köşelerle dolu, sizi sayfalar arasında adeta sürükleyecek bir akıcılıktaydı. Bu kitapta doğru bildiklerimiz yanlış yanlış bildiklerimiz ise doğru çıktı. Aşırı şaşırdım okurken. Eğer ters köşe, baba-kız ilişkisinin ön planda olduğu dram yüklü bir hikayeye şahitlik etmek istiyorsanız Kalpszi tam sizin için! Keyifle okuyacağınıza eminim
KalpsizMedine Yıldırım · Ulysses Yayınları · 20259 okunma