Merhaba bu hikâyeyi anlatmaya nereden başlasam bilmiyorum… Çünkü Kalpsiz, daha ilk sayfalarda insanın içini sessizce sarsan bir gerçekle yüzleştiriyor.
Başkarakterimiz Aslı, anne ve babasının ölümünden sonra hayatının sandığı gibi olmadığını öğreniyor. Annesinin ölmeden bir gün önce yazdığı günlük, onun için sadece birkaç satırdan ibaret değil; bütün geçmişini yerle bir eden bir anahtar. Babası sandığı adamın biyolojik babası olmadığını öğrenmesiyle birlikte, yıllardır bildiği kimlik çatırdamaya başlıyor.
Fakat asıl yıkım bununla sınırlı kalmıyor. Aslı, biyolojik babasının annesinin ölümüne sebep olduğunu öğrendiğinde, gerçeğin ağırlığı daha da artıyor. Üstelik bu ölüm, bilinçli bir düşmanlıktan değil; kendi kızından habersiz bir intikam girişiminin trajik bir sonucundan doğuyor. Hedef başkasıyken, hayatını kaybeden annesi oluyor. İşte tam burada hikâye, bir “gerçek” olmaktan çıkıp derin bir vicdan muhasebesine dönüşüyor.
Aslı’nın yaşadığı yüzleşme yalnızca bir aile sırrını öğrenmek değil; kimliğini, kan bağını ve affetmenin sınırlarını sorgulamak demek. Öğrendiği her detay, kalbinde yeni bir çatlak açıyor. Okurken insan ister istemez şu soruya takılıyor: Böyle bir gerçekle yaşamak mümkün mü? Ve daha da zor olanı… Affetmek mümkün mü?
Medine Yıldırım’ın kalemi bu noktada gerçekten etkileyici. Gerçeğin sertliğini süslemeden, duygunun yoğunluğunu abartmadan aktarıyor. Anlatımındaki akıcılık sayesinde olayların ağırlığı okura doğrudan geçiyor. Özellikle Aslı’nın yaşadığı içsel çalkantıyı yansıtırken kurduğu dil, karakteri sadece okumamızı değil, hissetmemizi sağlıyor.
Kalpsiz, büyük bir yalanın içinden çıkan daha büyük bir gerçekle yüzleşmenin hikâyesi. Kan bağının, intikamın ve affetmenin iç içe geçtiği bir yolculuk. Sayfalar ilerledikçe kalbinizde hem bir sızı