Sayın insanlar bana bunu da yaptınız- …
2025 9. kitabı
Okunma: 16 Nisan 2025 20:01
Çok Oğuz Atay kitabı okuyan biri değilim ama kendisine ciddi derecede aşığım.( kalemine yani) İçsel durumunu, yaşantısını ve duygularını okura bu kadar açık sofra gibi gösteren yazar okumadım sanırım diye hatırlıyorum. Kitabın başlığına bakılarak da biraz tahmin yürütülür diye düşünüyorum. Günlük elime ilk alınca tamam burada yaşantısından izler olduğu kesin dedim. Ki bence çok açık. İçeride olan olaylar daha çok yalnızlığı üzerine, bakış açısı, yazmak istediği, yazdığı eserler ve hastane günlerinden oluşuyor. Anlamadığım kısımlar elbet oldu. Özellikle yazmak için uğraştığı eserler. O kitapları okumadığım için o kısım biraz dağıttı kafamı. Onun dışında kitapta sadece kendinden değil aynı zamanda günümüze kadar gelmiş yazarları da ele alıyor. Onları ciddi derecede önemsemiş ve fikirlerini kendine uyarladığını söyleyebilirim. Kitapta aynı zamanda batının bizi örnek aldığını söylüyor. Düşünün ve tarih 1975! Taa o zamandan beri batı bizden bir şeyler alma derdindeymiş. Batı ile olan ilişkilerimizi de sorgulatıyor onu da ekleyeyim… Üstüne çok şey yazılacak bir kitap ama ben anlatırsam bu daha çok kitabı anlatmaya benzeyecek. Ellerine, kalemine sağlık Atay.
GünlükOğuz Atay · İletişim Yayınları · 20207,3bin okunma