Döngü II
Herkese selam!
Bugün size Döngü serisinin ikinci ve final kitabının yorumuyla geldim.
Hatırlarsanız, ilk kitapta yapay yağmurların sebep olduğu felaketlerle dünyamız büyük bir tehlikeyle karşı karşıyaydı. Bu kitapta ise Profesör Mustafa ve ekibinin, doğayla yeniden barışmak için geliştirmeye çalıştığı formül artık bulunmuştur. Ancak işler hiç de kolay ilerlemez; formülü ele geçirmek isteyen kişiler, Mustafa Hoca'nın eşini kaçırır ve tehditlerle onları köşeye sıkıştırır. Bu noktada Türk askerleriyle birleşip yepyeni bir mücadele başlar!
Kitabı yakın zamanda bitirdim ve şunu söyleyebilirim ki: Birinci kitaba göre çok daha fazla aksiyon vardı ve bu beni fazlasıyla tatmin etti. Betimlemeler hâlâ biraz yetersiz gelse de bu kitapta anlatım dili çok daha güçlüydü. Zaten yazarın sade ve akıcı üslubu ile puntoların büyük olması birleşince kitap resmen su gibi akıp gitti. Ne ara başladım, ne ara bitti anlamadım bile!
Distopik-fantastik türü sevenler için kesinlikle önereceğim bir seri. Çerezlik ama aynı zamanda heyecanlı, temposu düşmeyen bir final kitabı olmuş. Seriyi hâlâ okumadıysanız mutlaka bir göz atın derim!