Puan vermedi·80 syf.····Okunma: 15 Nisan 2025 00:00 İnce olunca hızlı okunacağını düşüneceğim bir kitaptı ama öyle olmadı. Genel olarak bilgi içerikli bir kitap olması şu dönemdeki alışkanlığa dönmemi zorlaştırdı ama nihayet sessiz ve ara vermeden okuyarak kaldığım yerden devam ederek kitabı bir gün içinde okudum.
Kitap genel hatlarıyla şiir, tiyatro ve akımları, edebiyatı konu alan tanımlarını, ölçülerini, nasıl kullanılması gerektiğini anlatan bir kullanım kılavuzu denebilir. Özellikle şiirin ölçü ve detaylarının nasıl yazılması gerektiğini dönemin yazarlarının işleri ile de pekiştirilmiş, hatta bazı noktalarda bazı sanatçıların işlerini de pek ala eleştiriyor.
Tiyatro kısmı benim daha çok dikkatimi çeken kısımları oldu; trajedi ve dram kısmı özellikle değinilen konular.
Genel hatlarıyla kitap sanat ve sanatla ilgilenen, daha spesifik bir alana koyarsak sanat tarihi üzerine çalışan akademik kişilerin okumama şansı olmadığını düşünüyorum. Benim gibi daha çok roman tarzı okuyanlar için bu tarz bir kitap sert bir başlangıç olabilir ama buna rağmen benim bile ilgimi çekip not aldığım kısımlar oldu, o yüzden okurken bunları göz önünde bulundurarak okuyun lütfen.
Hepinize keyifli okumalar diliyorum.