Merhaba sevgili kitap dostlarım bu kitapta saplantılı bir karakteri okuyacağız. İnsanı geren, rahatsız eden ve merakta bırakan bir kurgu. Çocukluğundan beri insanları izlemekten keyif alan ve izlemekle kalmayıp onların ne düşündüğünü de hayal edip kafasında bir profil çizmeyi seven bir insan. İnsanları izlemek onun için görmenin ötesinde bir anlam taşıyordu, İnsanların hayatına gizlice dahil olmanın ve onun üzerinde bir hakimiyet kurmanın en güçlü yoluydu. Kendi hayatındaki boşluklar onu insanları gizli gizli izlemeye hatta gizli gizli müdahale etmeye itmişti. Karakterin yaptıkları ve düşündükleri gerçekten kan dondurucu, insanları gizlice izleyip onlara zarar vermek bildiğim kadarıyla bir hastalık belirtisi yani gizlice izleme (voyeurism ), sadizim gibi kişilik bozukluğu belirtileri. İnsanları izliyor izlemekle yetinmiyor daha derine inmek ve en sığınmasız anlarını tamamen ele geçirmek için onların hayatlarına gizli gizli müdahalelerde bulunuyordu ve insanları Manipüle ediyordu. Bu saplantı önce çevresinde yani karşı Apartmanında başladı daha sonraları da daha geniş çaplı bir kaosa dönüştü. Derin araştırmalar yaparak, planlar kurarak uygulamaya geçiyordu hep. Her adımda bir tık daha ileriye gitmesini inanın dehşetle okudum. Fakat bunların yanında sürekli bir iç çatışma, kriz anları yaşıyordu yani ne yaparsa yapsın içindeki boşluğu bir türlü dolduramıyordu. Saplantılı bir karakterin iç dünyasını ve psikolojisini okuyucuya yansıtan farklı bir kurguydu. Psikolojik gerilim tarzında kitaplar okumayı seviyorsanız tavsiye ederim. Olayların hızlı geliştiğini ve kitabı kısa bulduğumu da belirtmek isterim. Daha uzun ve gerilimin daha fazla olduğu halini okumak isterdim. Yine de kısa olmasına rağmen farklı ve akıcı bir kurgu olmuş. Ayrıca Bu kitabı bana önerdiği için Furkan Sefa ARISOY 'na teşekkür etmek isterim yeni kitaplarda buluşmak dileğiyle sevgiler.
İzleyiciBuğracan Tuğçin Güder · İkinci Adam Yayınları · 2025126 okunma