2018 11. kitabı
Okunma: 08 Şubat 2018 21:27
Dostoyevski yazar da güzel olmaz mı hiç? Kitap kalın olmasına rağmen gayet akıcıydı. İlk başta bir insan 1025 sayfa ne anlatabilir ne kurgulayabilir diye düşündüm ama söz konusu Dostoyevski olunca bunlar önemsiz birer soru haline geliyor. Pek vaktim olmamasına rağmen bu kalınlıkta bir kitabı 13 günde bitirdim. Gayet akıcıydı yani. Bir roman olmasının yanı sıra dinle, felsefeyle, insanla ilgili size öyle şeyler anlatıyor ki etkilenmemek mümkün değil. Kitap hakkında çok övgü ve inceleme var. Zaten isimde belli. DOSTOYEVSKİ. :) Mutlaka okuyun okutturun çok şey kazanacağınıza eminim. Kitap hakkında tek şikayetim kalın olmasından ötürü okurken yaşadığım zorluk oldu. Eli kolu ağrıtabiliyor :) Son olarak mahkeme sahnesinde çok etkilendim. Bir insan iki karşıt düşünceyi nasıl bu kadar ustalıkla kurgulayıp savunabilir hâlâ aklım almıyor. Gerçekten Dostoyevski okuduktan sonra diğer kitaplar bir değişik geliyor. Adapte olmakta güçlük çekiyorum :)
Karamazov KardeşlerFyodor Dostoyevski · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202545,2bin okunma