2025 87. kitabı
Okunma: 23 Mart 2025 21:04
"YÜZ YÜZE" "Biliyor musun, eminim ki hiçbir seri katil ilk cinayetini uzun uzadıya planlar yaparak işlememiştir. Yolu açan, ona öldürmenin tadını aldıran, hayatına anlam kazandıran o olay birdenbire, hiç hesapta yokken gerçekleşmiştir." Nobella sayılabilecek dört uzun polisiye hikâyeye konuk oluyoruz kitapta. Her öyküde gerilim, gizem ve mizah unsurları ustalıkla harmanlanmış bu hikâyelerin dördü de birbirinden farklı konular üzerine işlenmiş. Başkomiser Enver ve yardımcısı Tarık'ın maceralarını içeren öyküler bizleri duygudan duyguya sürüklüyor. Karakterlerin soruşturma süreçlerini takip ederken gerilim, heyecan mizahi anlara şahit oluyoruz. Gotik temalı öykülerinde bulunduğu kitap, korku ve aksiyon sevenler için de okunmaya değer. Özellikle, öykülerdeki ters köşe sonlar ve beklenmedik gelişmeler, bizlerin heyecanını daha da artırıyor. Aralarında çok farklı bir enerji olan başkarakterimiz Komiser Enver ve yardımcısı Tarık'la cinayetlerin çözümü peşinde koşup onları faili meçhul vakalar arasında bırakmamak için canla başla çalıstıkları satırları heyecan, hayret ve merakla okuyor, karşılıklı atışmaları ise ayrı bir ahenk katıyor. Her şeye konuşan, her yaramazlığı yapan, tam kızacakken sizi tek hamleyle susturan, hareketlerini tasvip etmeseniz de, içten içe de eğlendiginiz bir mizaca sahip Komiser Enver. İkinci öykü olan 'Yüz Yüze' burada ikiz kızkardeşler Leyla ve Hülya. Yaşadıklarını, yaşayamadıklarını, eksikliğinin, öfkesinin sebebi olarak gördüğü ikizinden intikam alan Hülya'nın yaptıkları kan dondurucuydu. Azılı bir katil olan Hülya, beş cinayet işliyor ve daha sonra psikolojisi bozuk gerekçesiyle hasteneye kaldırıyorlar. Leyla ise gazeteci kardeşiyle röportaj yapmak zorunda bırakılıyor iki kardeşin aralarındaki ilişki cinayetleri neden işlediği ve öykünün sonundaki olay çok ilginçti. iletişimsizliğin, ebeveyn tutumunun, hayatta insanın kendini gördüğü konumun tüm yaşamına nasıl etki ettiğinin en güzel kanıtlarından biri bu hikâye. Toplumsal bakış açılarını, değersizleşen duyguları, aile içi dinamikleri ve statü farklarını kadın ve erkek karakterler üzerinden sorgulandığı eserde yazar, insanların iç dünyasına odaklanarak, duygusal çatışmaları ve karakterlerin gelişimini derinlemesine inceliyor. Bireyin içsel dünyasıyla yüzleşmesini, toplumla olan ilişkisini ve bu ilişkilerin şekillendirdiği benliğini cesurca ele alan çarpıcı bir anlatı. Vicdan yoksunluğu, nefret, güven, intikam, aşk, aile bağları, sadakat gibi duyguların insana neler yaptırabilecegini bir kez daha soruyor, sorguluyoruz. Kitap, sadece bir roman değil; aynı zamanda bir arayışın, hesaplaşmanın ve yeniden inşanın hikâyesi. Yazarın kalemi, yalın ama güçlü; okuyucuyu yüzleşmekten kaçtığı alanlara usulca ama kararlı bir şekilde götürüyor. Kitapla Kalın.
Yüz YüzeYeşim Yörük · Herdem Kitap · 202550 okunma
Bu şahane yorum için çok teşekkür ederim.