·272 syf.····Okunma: 20 Nisan 2025 13:18 Aslında kitaplarını okumaya gerçekten gerek yok fakat kitaplıkta vardı diye okumak istedim. Çerezlik klasik seri işte. Filmlerini birebir aynı yapmışlar hani filmler kitaplardan daha iyi ya da daha kötü diyemem çok güzel referans almışlar gerçekten.
Quidditch oyunundaki saçmalıklar olsun yıl sonunda sınıflara verilen puanlardaki adaletsizlikler olsun bunları görmezden gelince daha da güzel oluyor kitap mesela;
Quidditch’de oyuncular sayı yapmaya çalışıyor fakat arayıcılar da küçük Altıntopu yakalamaya çalışıyor ve oyun küçük altıntop yakalanınca bitiyor (rekor 3 ay) haliyle diğer oyuncuların sayı yapmasının anlamı ne?
Yıl sonunda kimin yıl birincisi olup olmadığı belirleniyor Harry Potter ve arkadaşları bütün yıl sıçıp batırıyor puan anlamında fakat iki yiğitlik yapıyorlar diye Dumbledore 170 puan veriyor ve bunlar yıl sonunda şampiyon oluyor çok mantıksız. Hırs yapan öğrenciler Hogwarts gibi tehlikelerin de olduğu bir okulda hayatlarını riske atabilirler (puan kazanmak için) Slytherin’in ise yıl boyunca hep hakkı yendi adamlar alınlarının teriyle maçları kazanıyor bir tane gözlüklü piç yüzünden hakları yeniliyor. Yemin ederim Howgarts’ın Fenerbahçe’si.