Zaman Kapısı
2025 20. kitabı
Okunma: 07 Nisan 2025 01:03
#KİTAPYORUMUM Sonundaaaaa deli dehşet merak ettiğim serinin ilk kitabını bitirdimmm! Ve cidden harikaydı, bu kadar güzel olmasını gerçekten beklemiyordum şahsen. Ortaokula giderken sınıf arkadaşlarım okuyordu bu kitapları. Keşke o zaman okusaymışım... diyip aşırı pişman oldum, gerçekten. Siz siz olun, benim yaptığım hatayı yapmayın diyeceğim ama maalesef ki bu serinin stok sorunu var. Bir süredir ben de toplamaya çalışıyordum ve hâlâ eksik kitaplarım var ne yazık ki. Biraz da bu yüzden okumayı beklettiğim bir seriydi doğrusu. Özellikle 10. ve 15. kitapları ikinci el bile bulamıyorsunuz. Uzun arayışlar sonunda geçenlerde 10. kitabı ikinci el bulabildiğim için kendimi bayağı şanslı sayıyorum doğrusu. Ama 15. kitabı nasıl halledeceğimi ben de bilmiyorum. Bunların dışında serinin son kitabı olan 18. cilt, anladığım kadarıyla Türkçeye hiç çevrilmemiş. Sevgili yayınevi, lütfen bu seriyi tekrar ve güzelce basar mısın? Lütfen amaa! Yorumu beğenip okumak istemeniz doğrultusunda bu bilgileri bilmeniz gerektiğini düşündüğüm için uzun uzun açıklama gereği duydum bal peteklerim. Şimdi gelin, yoruma geçelim: İkiz kardeşler olan Jason ve Julia, her sıradan çocuk gibi bir hayat yaşamakta ve bundan oldukça memnun olmaktadırlar. Ta ki aileleri, kayalıkların tepesinde, çok da büyük olmayan bir kasabadan yeni bir ev aldıklarını söyleyene kadar... Yeni ev, yeni okul, yeni arkadaşlar, hatta belki de internet bile yok! Bu durum çocukların pek hoşuna gitmese de ellerinden bir şey gelmediği için yeni evlerine doğru yola koyulurlar. Bu hoşnutsuzluk, evi görene kadar sürer. Kaç odası olduğu bilinmeyen koca bir malikanede yaşamaya başlayan ikizler, bu devasa evi keşfetmenin eğlenceli olacağını düşünür. Ancak bu araştırma sonucunda gizemli bir kapı ve çözülmeyi bekleyen bulmacalarla karşılaşacaklarından habersizdirler. Kasabada edindikleri yeni arkadaşlarıyla birlikte bu gizemi çözebilecekler mi dersiniz? Soluksuz okuduğum ve okurken aşırı eğlenip heyecanlandığım bir kitap oldu. Kesinlikle böyle bulmacalı kitaplara bayılıyorum. Keşke daha çok yazılsa da hepsini okusam! Okuma alışkanlığı yeni yeni kazanan çocuklar için gerçekten harika bir seri olduğunu düşünüyorum. O yüzden... Lütfen değerini bilebilir miyiz? Yazarın kalemine sağlık! Puan: 9/10 Yaş: 12-13
2025 Okuma Raporları
Zaman KapısıP. D. Baccalario · Doğan ve Egmont Yayıncılık · 2006850 okunma
18. kitap gelmicek sanırım ama artık internette çevirisi var geçende denk geldim tekrar bakarsan bulabilirsin belki