2025 104. kitabı
Okunma: 20 Nisan 2025 17:23
Berna'nın tek isteği üç ay staj yapıp biraz para biriktirmekti. Halasının desteği ile süper bir iş bulmuş ve halasının şahane evlerinden birinde kalacaktı. Tek sorun evin üst katının başka bir kadına kiralanmış olmasıydı. Kadın olması yeterliydi ve birbirlerini görecek değillerdi zaten. Lakin evin diğer kiracısı bir kadın değildi. Lanet yakışıklılıkta ki Felix'di. Her şeyi adamın sekreteri ayarladığı için halası onun bir kadın olduğunu düşünmüştü. Muhafazakar halası, cahil babaannesi ve bunların ortasında ne yapacağına karar vermeye çalışan Berna. Yalnız işler çokta göründüğü gibi gitmeyecek gibiydi! İkilinin karşılaşma anları beni kahkahalara boğdu. Felix dişli Berna dişli.. Ortalık birbiriyle yarışan ve bolca kahkaha attıran, yalan üstüne yalan dolu maceralara döndü. Kural mı? Yakalanmayın! Tabii bu sadece Berna için geçerliydi. Berna ne kadar bu konuda ciddiyse Felix o kadar tiye alıyordu. Levi de gelince ortalık iyice şenlendi. Ne kadar onu anlıyor olsam da Berna'nın yaptıkları gerçekten bir tık fazlaydı. Adam parasıyla kiralamıştı evi ona neydi? Yalan söyleyip yanında kalmaya çalışan da oydu! Aralarındaki uyum Felix'in Berna'ya verdiği tavsiyeler çok güzel işlenmişti. Ya bayılıyorum ya şöyle burnu düşse yerden almayacak adamların deli divane aşık hallerini okumaya. Ya Felix! Adamı böyle çarparlar. Bedir Efendi midir nedir o karakteri başta bir sevemedim. Sonra da bir kararsız kaldım onunla alakalı. Ayrıca kitapta verilen mesajlar o kadar yerindeydi ki size anlatamam. Haklı haksız aramadan, aslında değiştirmemiz gereken detayları ince ince işlemişlerdi. Ben bir yandan keyifle okurken, diğer yandan bu kadar sayfada neye bağlanacak bu kitap diye düşünmektende kendimi alamıyordum. Ortalık ne kadar karışabilirse o kadar karıştı. Sırlar, geçmişten gelen olaylar, bugün ve gelecek hepsi birbirine girdi.. Favori karakterim kesinlikle Senem di. Uzaktan her işin içindeydi ve en çok eğlenen de oydu. Sanırım tek eğlenen oydu demek daha doğru olur. Felix ve Bedir Aslan sebebiyle öğrendiği kelimeler ve olur olmadık yerde onun gibi davranması beni çok eğlendirdi. Adamı 5 günde müslüman bir Türk'e çevirdi diyebilirim. Nedense bir kavga anında Felix ve söylediklerine acayip hak verdim. Berna bazı konularda aşırı pısırık davranırken Felix'in karşısında aslan kesiliyordu. Kerem sanırım bu denklemdeki en zararsız ve faydalı adamdı. Muzi babaanne ve Ava arasındaki muhabbet beni kırdı geçirdi. Kitabın bence en can alıcı noktası Felix'in yaptığı bir basın açıklamasıydı. Sanırım Bedri Efendiyi en çok Ava ile okurken mutlu oldum. Kim olduğu, nasıl olduğu değil.. Aşk be gardaş! Aşk çok önemli! Zeyd miniğim bu kitabın kahramanıydı. Kitap aslında unuttuğumuz Müslüman değerlerini bize hatırlatıyordu. Bu konuda çok iyi işlenmişti.Bazı ayetler sanki benim için oradaydı. Göz yaşlarımı tutamadığım çok fazla anımız oldu. Ali Hamza.. Bakın işte orası ayrı bir boyut! Beni bıraksanız saatlerce ve hatta günlerce bu kitabı size anlatabilirim. Ve Levi sen favorim sin! Adamım benim! Siz beni boş verin gidin kitabı alın ve okumaya başlayın! Canı gönülden tavsiyemdir!
2024 Okuma Raporları
Kayıp KiracıŞehnaz Haşimoğlu · Lapis Yayıncılık · 2025146 okunma
1.835 Gösterim
Merhaba. Ben bu kitabı okumadım yazarın çeşitli kitaplarını okuyup kalemini beğenmiş olarak bu kitabını da okumak istiyorum ama inancıma ters bir şeyin romantizme edilmesi durumunda çekimserim. Kitap, Müslüman kız ve Hristiyan bir adamın ilişkisi ile sürüp böyle mi bitiyor yoksa adam müslüman oluyor mu? Dinimizde müslüman kadın müslüman olmayan bir erkekle kesinlikle evlenemez buna izin yok. Kitapta bu bu ilişki nasıl sonuçlanıyor?
Shr24 çok teşekkür ederim.❤️ Kitabı gönül rahatlığıyla alıp okuyabilirim o zaman 😊