Güvenilir ilişki tavsiyesi?
2025 7. kitabı
Günümüzdeki ilişki tavsiyelerinin adeta bombardımanına maruz kalan ama içinden neyi alması gerektiğini bilmeyen, üstelik iyice kafası karışan okur arkadaşlar; evet bu kitap o aradığınız kitap. Kitabın en güzel yanı aslında deney ve gözlemlere dayanması. Yani bu kitapta sırf yazarın doğrusunu, toplumun sorgulamadan uyarak bizden de aynısını beklediği değerleri, evrim kavramının suistimal edile edile yalnızca belli bir cinsiyet rolüne yaradığı bir tavsiyeler görmüyoruz. Ayrıca bu kitabın aslında psikoloji eğitiminde de okutulduğunu buna rağmen hiç de ağır olmadığını, okurken çok şaşıracağınızı ve keyif alacağınızı söylesem? :) İçeriğe gelecek olursam, henüz bebeklik evresinde bakım verenimizle kurduğumuz bağlanma stilinin ileriki hayatımızda romantik partnerlerimize uygulandığı bilgisiyle adım atıyoruz bağlanma stillerine. Yani birincil bakım vereniniz anneniz ise, annenize bağlandığınız şekli aslında ilerideki partnerinize bağlanırken de gösteriyorsunuz. Bu bağlanma şekilleri de temelde güvenli ve güvensiz olmak üzere ikiye ayrılıyor. Yani annemize her zaman güvenli bağlanmayabiliyoruz. Tabi bunların hiçbiri patolojik durum değil, son derece doğal diyor Amir Levine Kitapta hangi bağlanma stiline sahip olduğunu anlamanız için ölçekler bulunuyor. Önce kendimizi tanıyıp öyle çıkıyoruz yola. Bizi ne çekiyor? Ne rahatsız ediyor? Aslında ne istiyoruz? Sonrasında günlük hayattan ilişki örneklerini inceliyoruz, bu örneklerden ziyadesiyle bulunuyor. En sonda ise, bağlanma stilinize göre ne yapmanız gerektiğini, ilişki içinde sıkıntıya sebep olacak taraflarınızı nasıl törpüleyeceğinizi ve derinlikli, anlamlı ilişkileri kendinizi paralamadan nasıl bulabileceğinizi görüyorsunuz. Kafamda ampul değil ampuller yakan bir kitap oldu benim için. O kadar çok alıntı kaydettim ki bir 30 sayfa çıkmıştır herhalde. Hayatın sırrına ermişim gibi hissediyorum desem abartı olmaz.:) Mutlaka her genç okumalı. Keyifli okumalar!
BağlanmaAmir Levine · Aganta Kitap · 20185,9bin okunma