2025 6. kitabı
Ayşe Ulaş'ın "Mucize" adlı eseri, şiir severler için derin ve etkileyici bir deneyim sunuyor. Kitap, dört ana tema etrafında şekilleniyor: aşk, vatan sevgisi, arkadaşlık ve ölüm. Her bölüm, okuyucuyu farklı duygusal yolculuklara çıkararak, hayatın çeşitli yönlerini sorgulamaya teşvik ediyor.​ Aşk temalı şiirlerde, yazarın duygusal derinliği ve aşkın farklı yüzlerine dair samimi anlatımı dikkat çekiyor. Ayrılık acısı, sevgiye duyulan özlem ve aşkın mucizevi yanları, sade ve etkili bir dille işlenmiş. Özellikle "Biliyor musun, ölüyorum" adlı şiir, aşkın yoğunluğunu ve beraberindeki duygusal karmaşıklığı başarılı bir şekilde yansıtıyor.​ Vatan sevgisi üzerine yazılan şiirlerde, milli değerlere vurgu yapılarak, vatan sevgisinin kutsallığı ön plana çıkarılıyor. Yazar, vatanına duyduğu derin bağlılığı ve gururu, okuyucunun da hissedebileceği bir samimiyetle aktarıyor.​ Arkadaşlık bölümünde ise dostluk ve yoldaşlığın önemi vurgulanıyor. Geçmişe duyulan özlem ve arkadaşlık bağlarının insan hayatındaki yeri, içtenlikle dile getirilmiş.​ Ölüm temalı şiirlerde, kayıp ve yas gibi evrensel konular ele alınıyor. İnsanın faniliği ve sevdiklerine duyduğu özlem, derin bir hüzün ve sorgulama hissiyle işlenmiş.​ Ayşe Ulaş'ın sade ve etkili üslubu, duyguları doğrudan ve samimi bir şekilde aktarmasını sağlıyor. Serbest şiir anlayışının benimsendiği eserde, anlam yoğunluğuna odaklanılarak, okuyucunun duygusal bir bağ kurması hedeflenmiş.​ Sonuç olarak, "Mucize" hayatın farklı yönlerini şiirsel bir dille keşfetmek isteyen okuyucular için değerli bir eser. Duygusal derinliği ve samimi anlatımıyla, her şiir severin kütüphanesinde yer almayı hak ediyor.
MucizeAyşe Ulaş · Lora Yayıncılık · 202312 okunma