2023
Lora Yayıncılık
9786256919570

2025 19. kitabı
🅜🅤🅒🅘🅩🅔 Ayşe Ulaş hanımefendi 'nin "Mucize" kitabı, derin ve etkileyici bir duygusal derinliğe sahip şiirleriyle okuyucularının kalplerine dokunmayı başarıyor. Kitap, ölüm, aşk ve
2025 18. kitabı
#mucize @ulas_ayse78 @lorayayincilik
Şiir
Puan vermedi
Kitap dört ana bölümden oluşmaktadır: Aşk: Aşk ve yalnızlık temaları ağırlıklı olarak ele alınmıştır. Aşka duyulan özlem, ayrılık acısı ve sevginin mucizevi yanları işlenmiştir. Tutunacak bir dalın önemini vurgulayan şair özgün cümlelerle şiirlerini sunmaktadır. Vatan Sevgisi: Yazar, vatana olan sevgisini gurur verici bir şekilde işlemektedir. Milli değerlere vurgu yaparak vatan sevgisini kutsal bir mertebeye taşımış ve her şeyden üstün görmüştür; hatta anneden ve babadan bile. Arkadaşlık: Bu bölümde dostluk ve arkadaşlık kavramlarına geniş yer verilmiş, geçmişe duyulan özlem sıkça dile getirilmiştir. Şair, yoldaşlığın ve dayanışmanın önemini vurgulamaktadır. Ölüm: Kayıp, yas ve insanın faniliği üzerine derin duygular barındıran şiirler yer almaktadır. Özellikle kaybedilen sevdiklerimize duyulan özlem yoğun bir şekilde yansıtılmış, derin bir hüzün ve sorgulama hissi yaratılmıştır. Üslup ve Anlatım Ayşe Ulaş’ın üslubu sadedir. Duyguları doğrudan anlatan bir dil benimsenmiş, imgeler ve metaforlar sık olmasa da yer yer kullanmıştır. Kitapta serbest şiir anlayışı hâkimdir. Yazar, anlam yoğunluğuna özellikle odaklanmıştır. Yalın ama etkili bir dille kaleme alınan bu eser, aşk, vatan sevgisi, Arkadaşlık ve ölüm gibi derin konulara ilgi duyan okurları bekliyor. Kimler Okumalı? Duygusal ve özgün yazımları tercih edenler Vatan sevgisi, aşk, Arkadaşlık ve ölüm gibi temalara ilgi duyanlar
Şiir
2025 12. kitabı
Ayşe Ulaş
Ayşe Ulaş
Mucize
Şiir sevenler toplanın! Bu önerim size. Uzun zamandır şiir okumuyordum nasıl iyi geldi anlatamam. Ayşe Hanım’ın kalemi ile #mucize kitabı ile tanıştım. Kitapta dört farklı tema var; -Aşk -Vatan -Arkadaşlık -Ölüm Her bir temaya göre farklı şiirler yazılmış. Özellikle vatan şiirlerini çok sevdim. İnsanın Türklük damarı kabarıyor sanki Karlı bir Şubat gününde elimde kahvemle bu şiirleri okumak bana çok iyi geldi. Şiir yazan insanların her zaman daha ince bir ruha sahip olduğunu düşünmüşümdür. Bunu satırlarda da hissediyorsunuz zaten Şiir seven herkese tavsiye ederim. Sizin için sevdiğim birkaç mısrayı şuraya bırakıyorum; ‘’Çaresiz dertlere düştüm Sonu gelmez dertlere girdim Bir nefeslik canımda Kayboldum bir çıkmaz sokakta Ne oldu diye sorma Cevap veremem Yüreğim yok buna Şunu bil imkansızdayım Sonunu bilmediğim bir yoldayım …’’ -Biliyor musun, ölüyorum – şiirinden
Dilara Teacher
Dilara Teacher
2025 6. kitabı
Ayşe Ulaş'ın "Mucize" adlı eseri, şiir severler için derin ve etkileyici bir deneyim sunuyor. Kitap, dört ana tema etrafında şekilleniyor: aşk, vatan sevgisi, arkadaşlık ve ölüm. Her

Ayşe UlaşYazar · 0 kitap
Sosyoloji yüksek lisans mezunu. Bursa da yaşıyor. Şiir, hikaye ve akademik kitapları mevcut. Bazı derleme projelerine de katıldı. Çeşitli internet sitelerinde aktif olarak yazıyor. Yeni kitap çalışmaları devam etmekte.