Kitap dört ana bölümden oluşmaktadır:
Aşk: Aşk ve yalnızlık temaları ağırlıklı olarak ele alınmıştır. Aşka duyulan özlem, ayrılık acısı ve sevginin mucizevi yanları işlenmiştir. Tutunacak bir dalın önemini vurgulayan şair özgün cümlelerle şiirlerini sunmaktadır.
Vatan Sevgisi: Yazar, vatana olan sevgisini gurur verici bir şekilde işlemektedir. Milli değerlere vurgu yaparak vatan sevgisini kutsal bir mertebeye taşımış ve her şeyden üstün görmüştür; hatta anneden ve babadan bile.
Arkadaşlık: Bu bölümde dostluk ve arkadaşlık kavramlarına geniş yer verilmiş, geçmişe duyulan özlem sıkça dile getirilmiştir. Şair, yoldaşlığın ve dayanışmanın önemini vurgulamaktadır.
Ölüm: Kayıp, yas ve insanın faniliği üzerine derin duygular barındıran şiirler yer almaktadır. Özellikle kaybedilen sevdiklerimize duyulan özlem yoğun bir şekilde yansıtılmış, derin bir hüzün ve sorgulama hissi yaratılmıştır.
Üslup ve Anlatım
Ayşe Ulaş’ın üslubu sadedir. Duyguları doğrudan anlatan bir dil benimsenmiş, imgeler ve metaforlar sık olmasa da yer yer kullanmıştır. Kitapta serbest şiir anlayışı hâkimdir. Yazar, anlam yoğunluğuna özellikle odaklanmıştır.
Yalın ama etkili bir dille kaleme alınan bu eser, aşk, vatan sevgisi, Arkadaşlık ve ölüm gibi derin konulara ilgi duyan okurları bekliyor.
Kimler Okumalı?
Duygusal ve özgün yazımları tercih edenler
Vatan sevgisi, aşk, Arkadaşlık ve ölüm gibi temalara ilgi duyanlar